Головна Новини Суспільство події Перспективи України лишитись у зеленій зоні ЄС - відповідає Радуцький
commentss НОВИНИ Всі новини

Перспективи України лишитись у зеленій зоні ЄС - відповідає Радуцький

Європейський Союз склав список країн, з яких дозволено в'їзд в умовах пандемії. Які шанси України залишитись у цьому списку?

31 жовтня 2021, 01:43
Поділіться публікацією:

Європейський Союзу переглянув свій "зелений список" країн, візити з яких дозволені. Місце України у цьому списку може звільнитись, повідомляє агентство "Ліга.Новини" з посилання на ефір одного з телеканалів.

Перспективи України лишитись у зеленій зоні ЄС - відповідає Радуцький

Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування - фото cайту партії "Слуга народу"

Михайло Радуцький, голова Комітету ВР з питань здоров"я нації, заявив, що шансів залишитись у "зеленому списку" Європейського Союзу в України все менше. Ситуація з рівнем захворюваності на коронавірус погіршується, тому країна переміститься у "червону зону". Таку думку висловив депутат від партії "Слуга народу" під час передачі "Свобода слова Славіка Шустера" на каналі "Україна".

Швейцарія та США вже перенесли Україну в "червону зону", нагадав парламентар. Європейський Союзе раніше дав нам тиждень, щоб справитись з погіршенням ситуації. Так як покращення немає, то відстрочки також вже немає.

Європейський Союз у березня 2020 р. прийняв низку рекомендації для в'їзду громадян різних країн. Окремо там виділені країни третього світу – тобто ті, які не є членами ЄС. Стосовно них використовують низку критеріїв епідемічної ситуації: 

- не більше 75 нових випадків на 100 тис. жителів за останні 14 днів;

- тенденції на зниження захворювання протягом цих же 14 днів;

- більше 300 тестів на 100 тис. жителів за сім днів

та інші критерії.

Станом на 28 жовтня у цьому списку 20 країн, серед них – і Україна. Якщо вона "випаде" з цього списку, як прогнозує Радуцький, це не означає, що для українців відразу закриються усі країни ЄС. Список – це лише рекомендація. Далі свої рішення мають прийняти кожна країна окремо.

Список "мандрівників з третіх країн" має оновлюватись що два тижні. Передбачений "механізм екстреного гальмування": переведення країни у "червону зону", якщо ситуація різко погіршується. Тому в України є максимум 14 днів, щоб підтвердити критерії "зеленої зони", у якій вона поки що перебуває.

Видання "Коментарі" публікувало прогноз Мінздоров'я, коли можна очікувати спаду захворюваності на коронавірус в Україні. З ним можна ознайомитись за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини