Головна Новини Суспільство події Перший день вторгнення РФ: як українці відбивали атаки агресора без розпізнавальних знаків
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший день вторгнення РФ: як українці відбивали атаки агресора без розпізнавальних знаків

В Україні є перші жертви нової російської агресії, але українці продовжують давати відсіч агресору

24 лютого 2022, 20:54 comments3062
Поділіться публікацією:

Вечір першого дня відкритого російського вторгнення в Україну: головні висновки та можливі варіанти розвитку ситуації. Про це далі у матеріалі видання "Коментарі".

Перший день вторгнення РФ: як українці відбивали атаки агресора без розпізнавальних знаків

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Українці дають потужну відсіч агресору

Екс-спікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт Влад Волошин вважає найважливішим висновком сьогоднішнього страшного дня, що український народ згуртувався – і кожен на своєму місці чинить запеклий опір агресору.

"На всіх напрямках українські військовослужбовці, представники Нагцвардії, Нацполіції, прикордонники та багато інших зустрічають супротивника запеклим опором. Горять російські танки, гелікоптери, літаки. Озброюється територіальна оборона. Легкої прогулянки у росіян не вийшло", – зазначає експерт.

За його словами, російський наступ просунувся на низці напрямків, але агресор хотів значно більшого.

"Вони сподівалися перерізати всі транспортні артерії, оточити та деморалізувати наші війська. Не вийшло. Як і взяти нахрапом Київ. На жаль, у деяких напрямках росіяни просунулися. На південному, наприклад, перейшли Кримський перешийок, вторглися до Херсонської області, захопили низку населених пунктів. Є певні успіхи на Харківському напрямку, на Сумському, біля Києва, в районі Гостомеля. Але, наголошую, українці дають потужну відсіч. Я прогнозую ще більш запеклий наступ, який зіткнеться з ще більш запеклим опором. Ми не здригнемося. Здригнутися мають вони", – упевнений Влад Волошин.

Він попереджає, що на Україну чекає важка ніч. Росія продовжить ракетні удари, можливі нальоти авіації та удари з моря, артобстріли із реактивних систем залпового вогню. Удари по військовій інфраструктурі та жахливі удари по мирних містах.

"Але українці не здадуться, – наголошує Влад Волошин. – І ми обов'язково переможемо!".

Україна має звернутися до Міжнародного кримінального суду та ЄСПЛ із заявою про загрозу скоєння за наказом президента РФ військових злочинів

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, зазначає:

"Отже, Путін чомусь вважає, що взяття Києва зломить Україну. І це, до речі, головний меседж російської військової пропаганди для Заходу. Путін справді хоче швидкої перемоги – і це його головний прорахунок".

За словами експерта, кожний день організованого, руйнівного для російського агресора опору України наближає запровадження Заходом справді тяжких санкцій.

"Крім того, важливий момент. Російські війська вторглися, як і 2014-го та 2015-го, знову без розпізнавальних знаків. Це означає, що Кремль не лише хоче приховати втрати, а й готується до знищення цивільного населення, щоб подати це як геноцид. Тому вже зараз Україна через послів має звернутися до Міжнародного кримінального суду та ЄСПЛ із заявою про загрозу скоєння за наказом президента Росії військових злочинів. І, відповідно, на цій підставі вимагати від ЄС та "Великої сімки" найжорсткіших санкцій, щоб захистити мирних громадян від убивств", – упевнений Петро Бурковський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому санкції Заходу проти РФ будуть пекельними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини