Головна Новини Суспільство події Перші пішли: в Україні винесли вироки за підробку COVID-сертифікатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші пішли: в Україні винесли вироки за підробку COVID-сертифікатів

За підробку COVID-сертифікату доведеться заплатити 850 грн

1 жовтня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

Жовківський районний суд Львівської області виніс перші в Україні вироки за махінації з COVID-сертифікатами про вакцинацію. Жителі Івано-Франківської та Хмельницької області отримали штрафи за те, що спробували використовувати підроблені COVID-сертифікати. Як передає видання "Коментарі", про це пише zaxid.net.

Перші пішли: в Україні винесли вироки за підробку COVID-сертифікатів

COVID-сертифікат Фото: PIXABAY

У повідомленні йдеться про те, що громадянин України в мережі Інтернет відшукав зразок бланка про щеплення сертифыкованою вакциною Pfizer з реквізитами Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. Завантаживши цей бланк, чоловік спробував підробити його, вписавши, туди свої дані, а також дані свого сина. При спробі перетнути кордон з Польщею і було виявлено підробку. Прикордонникам було нескладно виявити, що чоловік намагається їх обдурити. Суд визнав винним чоловіка і зобов'язав того сплатити штраф у розмірі 850 гривень.

Інший випадок стався в місті Хмельницький. Там жінка також через інтернет скачала зразок сертифіката клініки "Мірамед", внесла своє прізвище. Махінація жінки також, як і чоловіка стала відома під час спроби перетнути україно-польський кордон з підробленим документом. Прикордонники також виявили підробку. Жінці також доведеться сплатити до бюджету України 850 гривень. Суд визнав її винною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головний санлікар країни Ігор Кузін розповів, яка головна мета в тому, що в країні будуть видавати зелений і жовтий внутрішні COVID-сертифікати. Також Ігор Кузін розповів, чи можна буде українцям жити повноцінним життям без цих документів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини