Головна Новини Суспільство події Головний санлікар країни розповів, навіщо видаватимуть зелений і жовтий внутрішні COVID-сертифікати
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний санлікар країни розповів, навіщо видаватимуть зелений і жовтий внутрішні COVID-сертифікати

Міністерство охорони здоров'я готує технічне рішення про видачу зеленого внутрішнього сертифікату про повну вакцинацію проти COVID-19 і жовтого сертифіката про отримання першої дози вакцини

9 вересня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

В Україні буде діяти зелений внутрішній сертифікат про повну вакцинацію проти COVID-19 і жовтий сертифікат про отримання першої дози вакцини. Зелений буде активний рік з моменту отримання другої дози вакцинації проти коронавірусу. Жовтим можна буде користуватися до завершення імунізації. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю з медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою розповів головний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

Головний санлікар країни розповів, навіщо видаватимуть зелений і жовтий внутрішні COVID-сертифікати

COVID-сертификат Фото: Українська правда

Внутрішній сертифікат поки що активний 6 місяців. Після закінчення його сроку дії від нього потрібно буде відмовитися і активізувати новий теж на 6 місяців. У підсумку, як внутрішній, так і міжнародний сертифікат буде дійсний рік з моменту завершення курсу вакцинації.

Ігор Кузін зазначив, що урядом зараз напрацьовується механізм, як стимулювати людей активніше робити цю процедуру. Громадян, які були щеплені і мають такі сертифікати не будуть обмежувати в діях під час карантину, вони будуть жити повсякденним життям. Це дуже важливо для бізнесу, який в разі оголошення локдауна зможе не припиняти роботу, якщо працівники підприємств, торгових точок, ресторанів, кафе, торговельних центрів будуть щеплені.

Головний санлікар навів приклад, якщо якийсь умовний регіон опинився в "червоній зоні", то це не призведе до того, що бізнесу на цій території доведеться закриватися, але тільки в тому випадку, якщо працівники будуть вакциновані. Тобто, навіть в "червоній зоні" карантину бізнес буде працювати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — епідеміолог розповів, чому з-за помилок в серпні Україну чекає локдаун вже в кінці вересня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Bujhm

9 вересня 2021, 16:10

Дискриминация и обращение в рабство. Это только первые шаги....


Новини