Головна Новини Суспільство події Перша вже є: область на Заході перейшла в «жовту зону» - що буде з роботою шкіл
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша вже є: область на Заході перейшла в «жовту зону» - що буде з роботою шкіл

З наступного тижня Закарпаття переходить в "жовту" карантинну зону

14 вересня 2021, 07:20
Поділіться публікацією:

Україна перестає бути в "зеленій зоні" карантину у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Першим переходить в "жовту зону" Закарпаття. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков на своїй сторінці в Facebook.

Перша вже є: область на Заході перейшла в «жовту зону» - що буде з роботою шкіл

Карантин Фото з відкритих джерел

Анатолій Полосков відразу ж підкреслив, після переходу області в "жовту" карантинну зону продовжувати працювати зможуть тільки ті навчальні заклади, де педагогічні колективи щеплені мінімум на 80%. Тобто, якщо переважна більшість працівників шкіл отримало хоча б одну дозу вакцини, то навчання в таких школах не будуть переводити на дистанційний процес.

Голова Закарпатської ОДА звернувся із закликом до педагогів, які ще не зробили щеплення, все ж знайти в собі сили прийняти рішення і вакцинуватися. В іншому випадку дітям доведеться перейти на "дистанційку", що створить проблеми не тільки в процесі отримання знань, а й додасть клопоту батькам, яким доведеться щось робити з роботою.

За словами чиновника, про те, щоб переглядати рішення — закривати школи на карантин, де не вакциновано 80%, або не закривати не може бути й мови. Є чітка постанова уряду. Тому карантин буде в обов'язковому порядку введений. На Закарпатті досі дуже низький рівень вакцинації серед педагогів. Про це говорять цифри. З 21 територіальної громади лише в 5 є школи з більш ніж 80% вакцинованого персоналу.

Читайте на "Коментарях" — коронавірус настає: в Україні вже одна область за показниками "жовта". Українців закликають масово вакцинуватися, щоб не допустити локдаун, як в минулому році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини