Головна Новини Суспільство події Перша соціологія після відставки Залужного: як змінилася думка українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша соціологія після відставки Залужного: як змінилася думка українців

Відставка Валерія Залужного та внесення до парламенту законопроекту про мобілізацію змінили політичні уподобання українців

15 лютого 2024, 15:15 comments1581
Поділіться публікацією:

Більшість співвітчизників категорично проти відставки Валерія Залужного (проти 80,45%), а також проти примусової мобілізації (проти 89,72%). Абсолютна більшість за добровільну мобілізацію із застосуванням додаткової фінансової мотивації (за – 93,97%) та заклик силовиків, які працюють у тилу (за – 86,54%). Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного громадською організацією "Передові Правові Ініціативи", пише "RegioNews".

Перша соціологія після відставки Залужного: як змінилася думка українців

Валерій Залужний. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі зазначається. саме ці дві події – відставка Валерія Залужного та внесення до парламенту законопроекту про мобілізацію – змінили політичні уподобання українців.

Соціологи з'ясували, що якби вибори президента України проходили сьогодні, то найбільше голосів серед тих, хто визначився та збирається прийти на виборчі дільниці, віддали: Валерію Залужному – 38,16%, Володимиру Зеленському – 16,17%, Юлії Тимошенко – 9,91%, Петру Порошенку – 8,08%.

У разі, якщо Валерій Залужний не братиме участі у президентських перегонах, то результати волевиявлення тих, хто визначився з вибором, виглядають так: Володимир Зеленський — 21,01%, Юлія Тимошенко — 18,83%, Петро Порошенко — 14,14% Віталій Кличко — 6, 64%.

У той же час, якби вибори до парламенту проходили сьогодні, то до Ради пройшли б лише 4 партії: партія Валерія Залужного 36,92%,

блок Володимира Зеленського – 12,76%, "Батьківщина" Юлії Тимошенко – 9,84%, "Європейська солідарність" Петра Порошенка – 7,65%. Інші – набирають набагато менше 3%.

Соціологічне опитування проводилося 9-11 лютого 2024 р. ВГО "Передові Правові Ініціативи" в Україні (крім окупованих та прифронтових регіонів) та закордоном (де найбільша кількість українських біженців).

У дослідженні взяли участь 5105 респондентів віком від 18 років. 50% опитано методом інтерв'ю "face-to-face" та 50% – по телефону через мобільний додаток системи "IQR", розроблений фахівцями "ППІ". Похибка репрезентативності вбирається у 2,0%.

Читайте на порталі "Коментарі" — чи довіряють українці Сирському: КМІС представив результати опитування.

Перша соціологія після відставки Залужного: як змінилася думка українців - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://regionews.ua/rus
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини