Головна Новини Суспільство події Перша леді побувала в центрі для жертв насильства на Київщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша леді побувала в центрі для жертв насильства на Київщині

Притулки подібного типу для жертв насильства називаються шелтери

10 грудня 2020, 18:22
Поділіться публікацією:

Днями в Київській області почав роботу новий шелтер — притулок для жертв домашнього насильства. Про проведену першою леді Оленою Зеленською інспекцію повідомляють в Київській обласній державній адміністрації.

Перша леді побувала в центрі для жертв насильства на Київщині

Зеленська перевірила роботу шелтера. Фото: koda.gov.ua

Створення таких центрів має величезне значення. Це стосується не тільки постраждалих від насильства в сім'ї, а й соціальної сфери в цілому. Голова Київської ОДА Василь Володін, який супроводжував Олену Зеленську при візиті в шелтер, пообіцяв продовжити роботу над подібними установами в області.

"Шелтер — це не просто можливість тимчасово вирішити питання з житлом. Там можна звернутись до психологів, фахівців із соціальної роботи та юристів. Закликаю всіх, хто страждає від насильства, знайти сили звернутись за допомогою і почати зміни в своєму житті на краще", — заявив Володін під час інспекції.

Що цікаво, адреса новозбудованого шелтеру на Київщині тримається в секреті. Таким чином, постраждалі можуть почувати себе в цілковитій безпеці далеко від своїх мучителів. Жити в такому притулку дозволяється до трьох місяців. Якщо є гостра необхідність, цей термін можна збільшити до півроку.

Перша леді побувала в центрі для жертв насильства на Київщині - фото 2
Перша леді побувала в центрі для жертв насильства на Київщині - фото 3
Перша леді побувала в центрі для жертв насильства на Київщині - фото 4
Перша леді побувала в центрі для жертв насильства на Київщині - фото 5

Щоб потрапити в шелтер, варто звернутися на урядову гарячу лінію з протидії домашньому насильству (тел. 1547), на нацлінію (тел. 116-123) або ж в поліцію за номером 102.

Для довідки. Дослівно з англійської "шелтер" можна перекласти як "укриття". Притулки для жертв домашнього насильства спочатку призначалися винятково для жінок. Зараз вони рівноцінно надають послуги потерпілим обох статей. Сьогодні шелтери існують в більш ніж сорока п'яти країнах світу. Вони фінансуються як державою, так і некомерційними структурами.

Найдавнішими формами подібних притулків можна вважати буддистські храми феодальної Японії Kakekomi Dera. У них жінки могли ховатися до моменту розлучення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Олена Зеленська відвідала музей, де екскурсоводами працюють люди з проблемами із зором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини