Головна Новини Суспільство події Перша балтійська країна легалізувала одностатеві шлюби
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша балтійська країна легалізувала одностатеві шлюби

З 2024 року перша балтійська країна офіційно дозволить одностатеві шлюби

20 червня 2023, 17:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Влада Естонії оголосила про легалізацію одностатевих шлюбів у своїй країні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соцмережі прем'єрки Естонії Каї Каллас.

Перша балтійська країна легалізувала одностатеві шлюби

Естонія з 2024 року дозволить одностатеві шлюби. Фото з відкритих джерел

Естонія стала першою країною Балтії, де одностатеві пари зможуть одружуватися. Перед ухваленням рішення були проведені численні дослідження, які показують, що понад 50% естонців підтримують одностатеві шлюби.

"Ми приєднуємося до інших країн Північної Європи цим історичним рішенням. Я пишаюся своєю країною. Ми будуємо суспільство, де права кожного поважаються і люди можуть любити вільно", — написала у Twitter Кая Каллас.

Новий закон в Естонії набуде чинності з 2024 року.

Вже кілька років в Естонії одностатеві пари мають право на реєстрацію партнерств. Окрім того, в балтійській країні з початку 2023 року прийняли рішення про можливість мати однакове прізвище у таких партнерствах.

Наразі одностатевий шлюб дозволено у 34 країнах світу, зокрема це стосується Бельгії, Данії, Ісландії, Іспанії, Нідерландів, Фінляндії, Швеції, Швейцарії та інших.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, скільки українців підтримують легалізацію одностатевих відносин. Згідно з дослідженням понад 50% українців підтримує легалізацію одностатевих шлюбів в Україні в тих чи інших варіантах. Проти такого рішення виступають 25%, а за заборони висловились 10%. Окрім того, уряд України зареєстрував законопроєкт №9103, щоб на законодавчому рівні дозволи реєструвати партнерства між одностатевими парами.

Також "Коментарі" писав, що одностатева пара з України одружилась у Великобританії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини