Головна Новини Суспільство події Переведення годинників скасовано: як українці ставляться до нововведення
commentss НОВИНИ Всі новини

Переведення годинників скасовано: як українці ставляться до нововведення

Більшість українців підтримує рішення про скасування переведення годинників.

22 липня 2024, 17:30 comments2745
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

16 липня Верховна Рада ухвалила закон, який скасовує переведення годинників на літній час. 261 депутат підтримав законопроєкт, який три роки розглядали у парламенті. Опитування Active Group показало, як на це рішення відреагували українці.

Переведення годинників скасовано: як українці ставляться до нововведення

Як українці ставляться до скасування переходу з зимового на літній час. Фото з відкритих джерел

Згідно з соціологічним опитуванням компанії Active Group більшість українців позитивно або байдуже ставиться до скасування переведення годинника в Україні з зимового на літній час.

39,5% українців позитивно оцінюють рішення про скасування переходу на літній час. Крім того, 28,2% вказали, що повністю позитивно ставляться до цієї ініціативи. 21,7% українців зазначили, що їм байдуже до переведення годинників.

Повністю негативно до відміни переведення годинників ставляться 15,3% опитаних. Ще 15,1% вказали, що до скасування переходу з зимового на літній час ставляться більш негативно, ніж позитивно.

Переведення годинників скасовано: як українці ставляться до нововведення - фото 2

Ставлення українців до скасування переходу з зимового на літній час

Згідно з прийнятим законопроєктом українці востаннє переведуть годинники на зимовий час 27 жовтня 2024 року. Після цього переведення на літній час більше не буде.

Вперше офіційне переведення годинників в Україні було запроваджено в 1981 році для економії електроенергії. Згодом рішення було запроваджено постановою Кабміну у 1996 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат Олексій Гончаренко розкритикував скасування переведення годинників та назвав таке рішення нардепів "повним ідіотизмом". Посадовець створив петицію до Зеленського з проханням ветувати законопроєкт та пояснив, чому не підтримує рішення про скасування переходу на літній час.

Також "Коментарі" писали про опитування, яке показало, скільки українців вважає переведення годинника корисним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини