Головна Новини Суспільство події Перехід на літній час: як до цього ставляться українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Перехід на літній час: як до цього ставляться українці

Чи підтримують українці переведення годинника на літній час. Як впливає така практика на їх стан та які труднощі викликає.

1 квітня 2024, 15:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В ніч з 30 на 31 березня в Україні перевели годинники на літній час. Головна мета переведення годинників полягає у тому, щоб більш раціонально використовувати світловий день, економити на електроенергії та освітленні, а також синхронізувати час з іншими країнами. Однак як до переведення годинників ставляться Українці.

Перехід на літній час: як до цього ставляться українці

Більшість українців вважають перехід на літній час некорисним. Фото з відкритих джерел

Згідно з соціологічним дослідженням компанії Active Group 20,1% українців вважає, що переведення годинника на літній час є корисним. Протилежної думки дотримуються 54,1% українців, а 15,8% не змогли відповісти.

Годинники переводять у вихідні, щоб люди могли краще адаптуватись до нового часу. Однак сомнолог Юрій Погорецький вважає, що переведення годинників негативно впливає на здоров’я людини. За його словами у цей період збільшується кількість інсультів, інфарктів, аварій на дорогах та випадків самогубства.

Як показує опитування Active Group думки українців розділились щодо впливу на них переходу на літній час. 19,2% українців вказують, що переведення годинника викликає у них значні труднощі. 34% також відзначили труднощі з переходом на літній час, проте вони для них виявились незначними. 29,9% опитаних вказали, що не мають проблем з переведенням годинників, а 14,4% українців не помічає переходу на новий час.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що соціологічне дослідження компанії Active Group показало задоволеність в більшості українців від бойових дій на території Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що українці назвали зміни, які можуть збільшити народжуваність в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/541
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини