Головна Новини Суспільство події Переписка у Viber як доказ: що вирішив Верховний суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Переписка у Viber як доказ: що вирішив Верховний суд

Судді визнали надані докази належними та допустимими

17 серпня 2021, 12:15 comments1775
Поділіться публікацією:

Судді Верховного суду визнали скриншоти переписки в месенджерах електронними доказами під час розгляду справи № 753/10840/19. Про це повідомляє Ліга. Закон.

Переписка у Viber як доказ: що вирішив Верховний суд

Верховний суд визнав доказом переписку, фото з відкритих джерел

Відповідно до статті 100 Цивільно-процесуального кодексу України електронними доказами вважаються електронні документи (серед них плани, фото, графічні зображення, відео- та звукозаписи), вебсайти, текстові, мультимедійні та голосові повідомлення, метадані, бази даних та інші.

У справі № 753/10840/19 жінка, що подала позов, надала як докази роздруковані скриншоти переписок із колишнім чоловіком у Viber. Позивачка просила заборонити колишньому чоловіку писати їй та їхньому спільному малолітньому сину через телефон і месенджери, а також заборонити йому телефонувати їй та дитині протягом пів року.

На такий крок жінка була змушена піти через постійні погрози та залякування у повідомленнях, які писав колишній чоловік. Докази цих погроз в листуванні у месенджері вона надала до суду. Верховний суд, суд першої інстанції та апеляційний суд прийняли до уваги роздруковані скриншоти переписок і визнали надані докази належними та допустимими, йдеться в постанові суду.

Під час судових засідань  було встановлено, що його повідомлення містять ознаки психологічного насильства. Таким чином суд обґрунтовано заборонив колишньому чоловікові вести листування, телефонні переговори з колишньою дружиною та своїм сином, в тому числі й через третіх осіб.

Як повідомляв портал "Коментарі", на один із загальнодержавних телеканалів подали до суду за систематичне порушення закону про мову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини