Головна Новини Суспільство події На "плюси" знову подають до суду: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

На "плюси" знову подають до суду: в чому причина

На телеканал "1+1" подають до суду за недотримання закону про мову

16 серпня 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

На один із найрейтинговіших українських телеканалів "1+1" завтра, 17 серпня, збираються подати в суд за систематичне порушення закону про мову. Ініціатор судового позову рух "Українська дія і Координаційна рада із захисту української мови та культури". Як інформує видання "Коментарі", про готовність подати до суду на канал "1+1" повідомив на своїй сторінці в Facebook український політолог Андрій Смолій.

На "плюси" знову подають до суду: в чому причина

Канал 1+1. Фото: mediasat.info

Він зазначив, що сьогодні виповнюється рівно місяць, як діє ст. 23 закону про мову, зокрема, і в частині про фільми й серіали українською. Рівно місяць, як найбільші телеканали саботують закон і демонструють такі телесеріали, як "Свати" і "Папік" російською мовою, ніякого дубляжу як не було, так і немає.

"Це прямий виклик законам України та кожному з нас. Це пряме порушення Конституції й рішення Конституційного Суду. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відверто саботує моніторинг і санкції за порушення закону. Влада пішла на повний саботаж. Захистити закон фактично нікому", — обурився політолог.

Андрій Смолій зазначив, що громадські активісти разом із рухом "Українська дія і Координаційна рада з захисту української мови та культури" починають судові процеси проти телеканалів, які саботують закон про мову. За інформацією політолога, завтра, 17 серпня, об 11:00 буде подано до суду на першого саботажника закону про мову — канал "1+1", який, підкреслює політолог, кожного дня порушує цей закон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'явилася перша відповідь Конституційного Суду на закон про мову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини