Головна Новини Суспільство події Переговори Зеленського та Путіна: чому вони відкладаються – коли може відбутися зустріч
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори Зеленського та Путіна: чому вони відкладаються – коли може відбутися зустріч

Битва за Донбас може вирішити хід війни, після чого чіткіше можна буде говорити про переговори Зеленського та Путіна

10 квітня 2022, 12:48 comments1582
Поділіться публікацією:

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону заявив, що президент України Володимир Зеленський зустрічатиметься з президентом Росії Володимиром Путіним, швидше за все, лише після того, як Україна переможе у великих битвах. Чи справді всі дипломатичні ходи вичерпано до з'ясування стосунків на полі бою? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Переговори Зеленського та Путіна: чому вони відкладаються – коли може відбутися зустріч

Володимир Зеленський та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

В Офісі президента, незважаючи на красиву реляцію, розуміють, що війна триватиме ще довго

Політолог Віктор Таран наголошує:

"Історія не знає жодної війни, яка б закінчилася підписанням миру на полі бою – доти, доки не відбулася так звана "генеральна битва". Поки що одна зі сторін не здобула явної переваги. Максимум, що може бути підписано до цього – якесь перемир'я, щось тимчасове. Але мир від цього не настане".

За словами експерта, як би нам не хотілося швидкого миру, як би ми не хотіли, щоб "все це швидше припинилося", доки у обох сторін будуть військові аргументи у вигляді боєздатних армія, техніки, ресурсів – війна триватиме.

"Наголошую, що підписання миру після війни – це завжди угода між переможцем та тим, хто програв. Той, хто виграв, отримує певні бенефіціарії у вигляді територій, репарацій тощо. А той, хто програв, відповідно – втрачає. Ситуація в українсько-російській війні – аналогічна. Поки є сили воювати – обидві сторони воюватимуть, – упевнений політолог. – Про те, що Україна та Росія збираються й надалі воювати, говорить той факт, що країна-агресор мобілізувала 60 тисяч людей, а Україною йде третя хвиля мобілізації на 100 тисяч людей. І, коли ми це бачимо, розуміємо, що в Офісі президента, незважаючи на красивішу реляцію, розуміють, що війна триватиме ще довго".

На даному етапі, зазначає Віктор Таран, російські окупаційні війська намагаються вийти на лінію Запоріжжя-Харків-Херсон, вирішувати питання з Донбасом. І із цих позицій вести переговори. А завдання України відповідно відбити території, які ми тимчасово втратили з початку вторгнення Росії.

"Перефразовуючи відоме висловлювання, поки гармати говорять, дипломати будуть мовчати", – резюмує Віктор Таран.

Ефективність переговорів між Зеленським та Путіним залежатиме від так званої Битви за Донбас

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк, оцінюючи майбутні переговори української та російської делегацій, а також ймовірні переговори між Зеленським та Путіним, вважає очевидним, що їхня ефективність залежатиме від так званої Битви за Донбас.

"Коли Україна витісняє, розбиває окупантів, як це сталося на Київщині, наша позиція посилюється і в сенсі переговорів. Отже – так, на полях битв здобуваються перемоги, а за столами переговорів підписується капітуляція", – зазначає експерт.

На даний момент, продовжує він, ми перебуваємо у сильній позиції.

"Росіяни не змогли реалізувати свій план із захоплення Києва. Тому вони хочуть відігратися та здобути реванш на Донбасі. Розширити рану на тілі України І наш єдиний шанс здобути перемогу у переговорах і взагалі у війні – перемогти супротивника на полі бою", – упевнений Тарас Семенюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Мелітополі окупанти почали брати "на олівець" чоловіків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини