Головна Новини Суспільство події Переговори про повернення РФ до зернової угоди більше не мають сенсу: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори про повернення РФ до зернової угоди більше не мають сенсу: що сталося

Київ закликає партнерів організувати патрулювання у Чорному морі та надати Україні додаткові засоби захисту портової інфраструктури від російських обстрілів

20 жовтня 2023, 15:10 comments7827
Поділіться публікацією:

Переговори про повернення Москви до "зернових угод" більше не мають сенсу, оскільки гуманітарний морський коридор успішно працює і без участі РФ. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Переговори про повернення РФ до зернової угоди більше не мають сенсу: що сталося

Експорт українського зерна. Фото: з відкритих джерел

"Зерновий коридор нового формату успішно функціонує без участі держави-агресора. З вересня 2023 року новим морським коридором, прокладеним Україною, скористалися понад 30 суден. Україна — відповідальний постачальник продукції, який за будь-яких обставин шукає шляхи забезпечення виконання своїх зобов'язань у рамках укладених угод" , — йдеться у повідомленні.

Успіхи нового зернового коридору демонструють, що Росія була зайвою ланкою у Чорноморській зерновій ініціативі.

"Переговори про повернення Москви до "зернових угод", з яких вона сама вийшла, більше не мають сенсу. Успішне функціонування нового зернового коридору стало можливим завдяки Силам оборони України, які витіснили російський флот із північно-західної акваторії Чорного моря", — зазначають у Центр стратегічних комунікацій.

Водночас, Київ закликає партнерів посилити можливості судноплавства в Чорному морі. Зокрема організувати патрулювання та тралення морських вод, а також надати Україні додаткові засоби для захисту портової інфраструктури від російських обстрілів.

Варто зазначити, що в той же час один із учасників і підписантів "зернової угоди" — Туреччина все ще вважає, що відновлення "зернової угоди" все ще можливе. Анкара перебуває у постійних контактах із цього приводу, як із представниками України, так і РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/spravdi/34138
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини