Головна Новини Суспільство події Передача російських активів Україні: з яким закликом банки звернулися до Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Передача російських активів Україні: з яким закликом банки звернулися до Британії

Банки закликають Британію підготувати законодавство до можливої передачі російських активів

24 лютого 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

Міжнародні банки, прагнучи уникнути юридичних проблем, закликають встановити правові засади перед тим, як передавати кошти Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Bloomberg.

Передача російських активів Україні: з яким закликом банки звернулися до Британії

Заморожені російські активи Фото: з відкритих джерел

Зазначається, повна сума заморожених російських грошей у Великій Британії невідома, але деякі називають суму 26 мільярдів фунтів активів Центробанку РФ. Деякі банкіри та юристи у Великій Британії попереджають, що гучні конфіскації активів ризикують пошкодити репутації Лондона як міжнародного фінансового центру і можуть викликати питання щодо верховенства права.

У матеріалі йдеться про пріоритет для банків є певна форма правового захисту або відшкодування від будь-яких майбутніх позовів з боку Росії проти окремих фінансових установ, причетних до конфіскації активів, кажуть люди, знайомі з цим питанням. Для запобігання проблемам, які можуть виникнути при відчуженні російських грошей на користь України, створюють альтернативні пропозиції.

Одним із них є випуск облігацій із використанням коштів як застави.

Інший сценарій, який набув популярності серед банків та в ЄС, полягає у тому, щоб відокремити відсотки, нараховані на заарештовані активи, та передати їх Україні, залишивши самі активи незайманими. Цей сценарій вважається найбільш прийнятним багатьом банкірів.

Фінансові установи заявили депутатам і державним службовцям, що будь-який крок щодо арешту грошей вимагатиме чіткого аудиторського сліду, щоб показати, що кошти йшли в Україну, і зробити процес надійним і прозорим. Вони також закликали уряд врахувати будь-який тиск на банківську ліквідність, який може виникнути як через раптові вимоги щодо передачі готівки, так і через те, що інші іноземні інвестори, стурбовані арештом активів, вирішать забрати свої кошти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому складність передачі заморожених російських активів Україні: чим може відповісти РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини