Головна Новини Суспільство події Пенсії в Україні зросли з 1 грудня: скільки будуть отримувати українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсії в Україні зросли з 1 грудня: скільки будуть отримувати українці

В Україні підняли розмір пенсій

1 грудня 2021, 21:30
Поділіться публікацією:

В нашій країні, починаючи з 1 грудня цього року, збільшились пенсії для українських громадян. Їх перерахунок  базується на двох факторах. Це збільшений прожитковий мінімум для тих, хто втратив працездатність, від 1 854 гривень до 1934 гривень. Другий фактор — збільшення мінімальної заробітної плати з 6 000 до 6 500 гривень. Про це інформує Урядовий портал.

Пенсії в Україні зросли з 1 грудня: скільки будуть отримувати українці

В грудні в Україні зросли ( фото з відкритих джерел)

Відтепер мінімальна пенсія в нашій країні для жителів, яким вже минуло 65 років і які мають повний трудовий стаж, для жінок — 30 років, для чоловіків -35 років, стане більшою на 200 гривень і становитиме 2600 гривень.

 Разом з тим, щомісячна пенсійна виплата стане більшою на 80 гривень для тих пенсіонерів, які заробили менший страховий стаж і  так само отримують  мінімальні пенсії.

 Так само, стане більшою передбачена надбавка до пенсійної виплати за понаднормовий стаж. Більші будуть надбавки та збільшення до щомісячних пенсійних виплат ветеранам війни нашої країни та громадянам, які мають особливі заслуги. Стане більшим і максимальний розмір щомісячної пенсійної виплати.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що українцям у жовтні обіцяють доплату до пенсії.Пенсіонери нашої країни, яким виповнилось 75-80 років з першого дня другого місяця осені вже  цього року отримають додаткові кошти – 400 гривень до отримуваної пенсії.  Така надбавка буде нараховуватись кожного місяця. А мінімальний розмір пенсійної виплати буде становити 2500 грн. Важливо, що таку доплату для поважних людей старшого віку хотіли започаткувати  ще в кінці першого півріччя. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини