Головна Новини Суспільство події Українцям у жовтні обіцяють доплату до пенсії: хто і скільки отримає грошей
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям у жовтні обіцяють доплату до пенсії: хто і скільки отримає грошей

У Кабміні розповіли про надбавки пенсіонерам

28 вересня 2021, 21:50
Поділіться публікацією:

Пенсіонери нашої країни, яким виповнилось 75-80 років з першого дня другого місяця осені вже  цього року отримають додаткові кошти – 400 гривень до отримуваної пенсії.   Про це інформує Урядовий портал, який посилається на очільницю міністерства соціальної політики Марину Лазебну.

Українцям у жовтні обіцяють доплату до пенсії: хто і скільки отримає грошей

З 1 жовтня деякі українці отримає доплату до пенсії в 400 грн (фото з відкритих джерел)

 Така надбавка буде нараховуватись кожного місяця. А мінімальний розмір пенсійної виплати буде становити 2500 грн.

Важливо, що таку доплату для поважних людей старшого віку хотіли започаткувати  ще в кінці першого півріччя. Але через дефіцит грошей в бюджеті, доплату вирішили почати нараховувати з середини осені.

До слова, з початку другого місяця весни 2020 року надбавку в розмірі пів тисячі гривень щомісяця вже виплачують  старожилам, яким виповнилось 80 років. Ці гроші будуть плюсувати до пенсії українських довгожителів і в наступному році.

 Починаючи з 1 серпня цього року середня пенсія в нашій країні  становила 3886 грн.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що нардеп розповіла про накопичувальні пенсіїЮлія Тимошенко заявила, що  суспільство готують до того, що буде знищений солідарний пенсійний фонд. Саме так політик схарактеризувала нову пенсійну реформу в Україні. Опозиційний політик заявила, що у парламенті знову збираються розглядати законопроєкт про приватні пенсійні фонди. Юлія Тимошенко заявила, що її команда має десятки соціальних законопроєктів. Вона навела приклад Франції та заявила, що люди там сильні та захищають свої свободи.  тому українцям потрібно не дати себе ошукати і відстоювати свої права.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини