Головна Новини Суспільство події Педагоги неохоче вакцинуються: в МОЗ знову попередили про зупинку навчального процесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Педагоги неохоче вакцинуються: в МОЗ знову попередили про зупинку навчального процесу

У МОЗ б'ють на сполох напередодні початку нового навчального року

28 серпня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

У МОЗ занепокоєні тим, як просувається вакцинація українських педагогів. МОЗ підкреслює, що напередодні старту нового навчального року в Україні так і не вакциновано мінімально необхідну кількість педагогів, щоб бути впевненими у тому, що не доведеться зупиняти навчальний процес в разі спалаху захворюваності на коронавірус. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться в заяві МОЗ на сторінці у Facebook.

Педагоги неохоче вакцинуються: в МОЗ знову попередили про зупинку навчального процесу

Школа. Фото з відкритих джерел

МОЗ закликає вчителів прискорити процес вакцинації. Медики нагадують, що саме педагоги є пріоритетною групою вакцинації проти коронавірусу. Отже, саме вакцинація вчителів є головною умовою того, що навчальний процес не буде перерваний і не буде переведений в онлайн.

Щоб якось стимулювати українських педагогів погоджуватися на вакцинацію, в міністерстві представили добірку вакцинації вчителів в інших країнах. Так, згідно з інформацією МОЗ, станом на 1 серпня в тій же Італії та США провакциновано майже 90% працівників освітньої сфери. У Польщі та Франції цей показник трохи менше, але все одно на пристойному рівні. Там понад 80% вакцинованих педагогів. У Греції цей показник досягає 75%. Також у МОЗ нагадали, що в разі потрапляння того чи іншого регіону в "жовту" чи "червону" зону продовжать працювати тільки ті навчальні заклади, колективи яких провакциновані не менш ніж на 80%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вчені вийшли на завершальну стадію випробувань — у світі з'явиться ще одна вакцина проти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини