Головна Новини Суспільство події Пасажирський літак, який вилетів з України під час війни має "російський слід"
commentss НОВИНИ Всі новини

Пасажирський літак, який вилетів з України під час війни має "російський слід"

Найбільший пасажирський літак Boeing 777-300ER, який вилетів з України під час війни раніше перевозив російських туристів.

21 грудня 2023, 18:02 comments234825
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

19 грудня відбувся виліт літака Boeing 777-300ER з бортовим номером UR-AZR з аеропорту Бориспіль, який за кілька годин приземлився на території Франції. Цей пасажирський літак потрапив в Україну в кінці 2021 року після роботи у російській компанії Azur Air, де перевозив російських туристів.

Пасажирський літак, який вилетів з України під час війни має "російський слід"

Літак авіакомпанії Azur Air Ukraine. Фото з відкритих джерел

Як вказує ресурс Avianews пасажирський літак, який вилетів з України належить компанії Skyline Express, яка раніше мала назву Azur Air Ukraine. Перейменування відбулось у березні 2023 року, ймовірно, що б не асоціюватись з російською авіакомпанією Azur Air, яка потрапила під санкції США і сьогодні здійснює рейси до Туреччини.

Однак це не перше перейменування авіакомпанії. Спочатку Azur Air Ukraine мала назву “Ютейр-Україна” та функціонувала як дочка російської авіакомпанії “Ютейр”. У 2015 році компанію "Ютейр-Україна" викупили структури туроператора Anex Tour, який активно працював як на українському, так і на російському туристичному ринку та перейменував компанію на Azur Air Ukraine.

Згідно з даними ЗМІ сьогодні кінцевим бенефіціаром авіакомпанії Skyline Express, яка кілька разів змінювала назви та співпрацювала з РФ, зазначена киянка Катерина Самойлик. Після повномасштабного вторгнення компанія Skyline Express здійснює рейси з країн Балтії, Польщі, Єгипту, Туреччини.

Нагадаємо, що попри закрите небо над Україною, це не перший перегін літака з початку повномасштабного вторгнення з території України. У грудні 2022 року Туреччина евакуювала з України два військово-транспортні літаки Airbus A400. Ще один літак залишив Україну у квітні 2023 року. Авіакомпанія SkyUp змогла перегнати Boeing 737-800 з аеропорту Бориспіль до Румунії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай скасував авіаперельоти з РФ.

Також "Коментарі" писали, що вчені розробляють нові літаки без вікон. Таким чином перельоти перестануть бути нудними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олександр

23 грудня 2023, 22:31

Виродки зелені. То шо, бізнес на крові?!?!?! Чи ше нє?!?! Висіти вам на стовпах, мерзоти зелені. В верховному разом з завхозом.

Влад

23 грудня 2023, 17:59

Зненацька літаки не злітають! Хтось працює досі на окупантів, а кому ручку позолотили. І про яку, швидку перемогу, йде мова?

Fg

23 грудня 2023, 16:18

Президент..коли в нього брали інтерв'ю сказав що ЦЕ була ціла спецоперація...???

Алекс

23 грудня 2023, 13:57

Мене насправді дивують журналісти вибачте це дуже громко . Писаки. Провокатори . Всепропальці.


Новини