Головна Новини Суспільство події Парламент визначив порядок заборони проросійських партій: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент визначив порядок заборони проросійських партій: подробиці

До документа додали нові норми до Регламенту ВРУ

1 квітня 2022, 18:49
Поділіться публікацією:

Якщо  судом заборонено діяльність проросійської політичної партії,  то наявна фракція з представників такої партії в парламенті має бути розпущеною. Про це сказала заступник керівника Комітету з питань правової політики Ольга Совгиря, надаючи коментар стосовно сьогоднішнього ухвалення Верховною Радою в першому читанні законопроєкту # 7172-1, яким буде  визначено порядок  про заборону проросійських партій.

 Парламент визначив порядок заборони проросійських партій: подробиці

Рада визначила порядок заборони проросійських партій (фото з відкритих джерел)

Представниця парламенту додала, що в текст законопроєкту додані нові норми до Регламенту ВРУ.

"Серед новацій – народний депутат, який не увійшов до складу депутатської фракції (у тому числі після оголошення депутатської фракції розпущеною), якого виключено чи який вийшов із складу депутатської фракції, є позафракційним. Окрім того, в разі заборони судом проросійської політичної партії, її депутатська фракція в парламенті після набрання судовим рішенням про заборону політичної партії законної сили оголошується Головою Верховної Ради України розпущеною", – розповіла народний депутат.

Важливо,  що в  цьому законопроєкті передбачено, що адміністративна справа щодо заборони партії вирішується судом першої інстанції протягом місяця після  того, як відкрите провадження у справі. Суд апеляційної інстанції буде розглядати справу протягом місяця після відкриття апеляційного провадження.

Коли суд прийме рішення про заборону  партії, її майно, кошти та інші активи  та її структурні утворення переходять у власність держави. Це буде зазначатись у рішенні суду.

До слова, законопроєкт передбачає, що адміністративна справа про заборону партії буде вирішуватись судом першої інстанції протягом місяця після відкриття провадження у справі. Суд апеляційної інстанції  буде розглядає справу протягом місяця після  того, як буде відкрите апеляційне провадження.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Верховна Рада проголосувала за понад 20 законопроєктів.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини