Головна Новини Суспільство події Parimatch та санкції РНБО: чи справедливі обмеження – хто компенсує бізнесу втрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Parimatch та санкції РНБО: чи справедливі обмеження – хто компенсує бізнесу втрати

Дуже невелика ймовірність, що повертатимуть гроші букмекерським компаніям та їхнім клієнтам, що закрилися.

11 березня 2023, 20:17 comments1303
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких і українці. У компанії Parimatch вже відреагували і, у свою чергу, звернулися до Президента України. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі".

Parimatch та санкції РНБО: чи справедливі обмеження – хто компенсує бізнесу втрати

Parimatch. Фото: з відкритих джерел

Букмекерський бізнес є досить прибутковим, але не настільки, як про це говорять

Глава Українського аналітичного центру, економіст Олександр Охріменко впевнений, що президент у нинішній ситуації має повні підстави накладати санкції на будь-які компанії.

"Тим більше, – пояснює він, – що вони накладені не за господарську діяльність, а за те, що вони пов'язані з Росією – країною-агресором. А це є злочином проти українського народу".

На думку експерта, ніхто не повертатиме гроші букмекерським компаніям та їхнім клієнтам, що закрилися. Якщо вони розірвуть зв'язки з РФ (припинять діяльність на її території, перереєструються на території України) – ліцензія буде. Але вони не повинні, наголошує Олександр Охріменко, заробляти в нашій країні – і сплачувати податки у країні-агресорі.

"Букмекерський бізнес є досить прибутковим, – зазначає експерт. – Але не так, як про це говорять. У будь-якому разі тепер компанії, які цим займаються, тепер замисляться, що їм вигідніше: піти з України і залишитися в РФ чи навпаки. Важливо очистити нашу країну від бізнесів, навіть імовірно пов'язаних із росіянами".

Олександр Охріменко вважає, що відповідний процес проходитиме дедалі активніше.

"Журналісти знайшли загалом 60 компаній, які опосередковано пов'язані з Росією, – наголошує він. – Однозначно їх треба забрати. Тому що вони так чи інакше фінансують війну РФ проти України".

У нинішній ситуації певні види бізнесу просто неприпустимі

Глава Асоціації власників малого та середнього бізнесу Руслан Соболь міркує так:

"Важливо розуміти, що під час війни бізнес певного виду, на мій погляд, має бути припинений. І тут я коментую як громадянин України, а не як голову Асоціації власників малого та середнього бізнесу. Відповідно – поділяю позицію припинення на час війни таких видів діяльності як букмекерські контори, казино, всім, що пов'язано з – у широкому значенні – розвагами. Треба розуміти, що йде війна, щодня гинуть наші громадяни, ми боремося за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність, своїх людей. І в цій ситуації певні види бізнесу просто неприпустимі.

Руслан Соболь наголошує, що підтримує будь-який вид бізнесу, який не суперечить чинному законодавству та моральному аспекту. Останнє, на його думку, у нинішній ситуації не менш важливе, ніж перше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РНБО наклала санкції на Parimatch на 50 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини