Головна Новини Суспільство події Папа Франциск розповів, хто зацікавлений у продовженні війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Франциск розповів, хто зацікавлений у продовженні війни в Україні

Папа Франциск, як і раніше, виступає за прямий діалог з Путіним

10 березня 2023, 10:20 comments3597
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна в Україні, яка триває понад рік, нібито зумовлена інтересами кількох "імперій", а не лише Російської. Про це заявив папа римський Франциск, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Папа Франциск розповів, хто зацікавлений у продовженні війни в Україні

Папа Франциск. Фото: з відкритих джерел

"Там є імперські інтереси, не лише Російської імперії, а й інших імперій", — сказав він в інтерв'ю телеканалу RSI.

При цьому Франциск не уточнив, які країни, окрім Росії, вважає "імперіями."

"За трохи більше ста років було три світові війни: 14-18, 39-45 і ця, яка є світовою війною", — сказав він.

На його думку, війна розпочиналася поступово, "і тепер ніхто не може сказати, що це не глобально".

"Усі великі держави переплетені. Поле битви — Україна. Там усі воюють", — повідомив Франциск, очевидно вважаючи Росію "великою" країною.

Він також згадав інтереси військової промисловості. "Йде війна, продається стара зброя, випробовується нова", — розповів понтифік.

Франциск висловив готовність поговорити з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб закликати до миру, назвавши його "культурною людиною".

Франциск, якому 86 років і який відзначає 10-ті роковини свого обрання 13 березня, також заявив, що піде у відставку, якщо надто втомиться і втратить здатність керувати Римо-католицькою церквою.

Його попередник Бенедикт XVI, який помер 31 грудня у віці 95 років, став першим понтифіком, який пішов у відставку приблизно за 600 років, коли він пішов у відставку у 2013 році.

На питання, що спонукає його прийняти таке ж рішення, Франциск відповів: "Втома, яка не дозволяє вам ясно бачити речі. Нестача ясності, вміння оцінювати ситуації".

Нагадаємо, тато Франциск із лютого 2022 року постійно говорить про війну в Україні, рідко згадуючи Росію. Папі Франциску після його скандальних заяв передали частину російської міни з України, яка у березні знищила фасад храму на Київщині.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ніч проти 9 березня росіяни завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. Про що говорить це ракетне божевілля ? Чи випадково це сталося після від'їзду з Києва генсека ООН? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини