Головна Новини Суспільство події Панди люблять кінський гній: розкритий брудний секрет бамбукових ведмедів - чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Панди люблять кінський гній: розкритий брудний секрет бамбукових ведмедів - чому

Тепер вчені б'ються над питанням, як панди дійшли до такої мудрості

9 грудня 2020, 22:23
Поділіться публікацією:

А ви знали, що крім бамбука панди фанатіють від гною? На природі ці милі тварини шукають кінський гній і вивалюються в ньому. Природно, вчені задалися питанням, з якою метою вони це роблять.

Панди люблять кінський гній: розкритий брудний секрет бамбукових ведмедів - чому

Відомий факт, що в природі панди живуть виключно в Китаї. Чорно-білі панди мешкають в провінції Сичуань, а кремово-коричневі — в провінції Шеньсі. Іноді тут випадає сніг і буває досить прохолодно.

Саме під час похолодання, коли температура повітря опускалася нижче 15 ° С, тварини починали шукати кінний гній, а потім вивалюватися в ньому, ретельно мажучи їм шкуру.

Тому вчені звернули увагу на гній, вивчивши його склад. Вони прийшли до висновку, що в ньому міститься речовина під назвою бета-каріофіллен, яка при нанесенні на шкіру або хутро робить його несприйнятливим до холодів. Його молекули блокують роботу рецепторів, які відповідають за реакцію шкіри на низькі температури. Зоологи зробили висновки, що кінський гній є способом зігрівання для панд, а отже і виживання.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в зоопарку Барселони коронавірус був виявлений у вихованців закладу. На цей раз вірус виявлений у чотирьох левів. Тварини були піддані діагностиці, після того, як співробітники звернули увагу на явне погіршення здоров'я котячих. Тест на коронавірус виявився позитивним. За словами представників зоопарку, адміністрація влаштувала ціле розслідування з метою виявлення джерела зараження тварин. Для цього їм навіть довелося зв'язатися з їх колегами з Америки, де також був підтверджений випадок коронавірусної інфекції у котячих.
Крім того, до Дня домашніх улюбленців українські військові опублікували фото тварин з передової — вони неймовірно милі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини