Головна Новини Суспільство події Останні дні червня подарують українцям додаткові вихідні
commentss НОВИНИ Всі новини

Останні дні червня подарують українцям додаткові вихідні

21 та 28 червня в Україні офіційно встановлені вихідними днями

14 червня 2021, 08:07
Поділіться публікацією:

Цього та наступного тижня українців чекають тривалі вихідні — субота, неділя та понеділок. Додатковий вихідний у понеділок, 21 червня, встановлений у зв'язку зі святкуванням Трійці, понеділок, 28 червня, — офіційне державне свято — день Конституції України.

Останні дні червня подарують українцям додаткові вихідні

Сімейний відпочинок. Фото з відкритих джерел

Одне з головних свят православних християн — Трійця — щорічно відзначається на 50-й день після Великодня. Цього року — у неділю, 20 червня. Другий рік поспіль українці святкуватимуть Трійцю в умовах пандемії коронавірусу.

Традиційно християни ретельно готуються до святкування Трійці — прибирають житло, у храмах освячують букети ароматних трав, а свято відзначають у кругу сім’ї вдома або на природі. Трійці передує батьківська субота. Цього дня відвідують кладовища та згадують померлих родичів.

Окрім того, на 20 червня в Україні припадає ще одне свято — День медичного працівника. Цього дня медики усіх спеціалізацій приймають вітання зі своїм професійним святом.

Скорочені робочі дні чекають українців й з 22 по 25 червня, вихідні — 26, 27 та 28 червня. 25-річча Дня Конституції України цього року святкуватимуть у понеділок, 28 червня. В Україні також активно готуються до святкування 30-річча Дня Незалежності. Президент Володимир Зеленський обіцяв триденне святкування цієї ювілейної події — з 22 по 24 серпня.

На 22 серпня заплановане нагородження у рамках премії "Національна легенда" та ще декілька заходів на 23 серпня — у День державного прапора України. Крім того, 23 серпня розпочнеться перший саміт щодо деокупації Кримського півострову — "Кримська платформа", до участі запрошені низка світових лідерів, зокрема — США та Євросоюзу.

Нагадаємо, липень не багатий святами для українців та триденних вихідних у другий місяць літа чекати не варто. У липні в Україні будуть стандартні вісім днів відпочинку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини