Головна Новини Суспільство події Останнє попередження від США росії: чи чекати тепер американських солдатів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Останнє попередження від США росії: чи чекати тепер американських солдатів в Україні

США ще раз дали зрозуміти Москві, що Україна не залишиться наодинці з російською агресією

2 травня 2022, 12:45 comments2270
Поділіться публікацією:

До Конгресу внесли резолюцію щодо залучення військових США до конфлікту в Україні. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу", керівник української сторони на переговорах із росіянами Давид Арахамія у своєму telegram-каналі. Інформацію підтвердив і політолог-міжнародник Максим Ялі. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" можливість відправлення США своїх військових в Україну. У тому числі в ракурсі глобальної продовольчої кризи, а також майбутньої енергетичної кризи, що посилюються через російську агресію.

Останнє попередження від США росії: чи чекати тепер американських солдатів в Україні

Конгрес США. Фото з відкритих джерел

Зупинка агресії проти України не допоможе вирішити глобальну кризу

Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілля Куса розмірковує так:

"Я не думаю, що США відправлять військових до України. Проти цього виступає адміністрація та більшість американців".

Глобальна ж криза, наголошує експерт, викликана не лише війною в Україні. І зупинка агресії не допоможе її вирішити, оскільки проблема комплексна.

"Війна в Україні лише посилила тенденції, які вже наростали на початку року – зростання цін, постковідна інфляція, нестабільність у регіонах", – резюмує Ілля Куса.

Цей проект резолюції – це насамперед застереження для країни-агресора

Керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків, адвокат Михайло Дяденко зазначає, що війна в Україні потужно увійшла до політичного порядку денного США – як внутрішнього, так і зовнішнього.

"Американці змушені реагувати на ситуацію, що склалася. Використовуючи її, у тому числі, у своїх інтересах – загальнопартійних та конкретних політиків. У даному випадку мова про республіканців. Тому що конгресмен саме від Республіканської партії – Адам Кінзінгер – вніс на розгляд той самий проект резолюції, яка дозволяє застосування американських збройних сил для захисту України "у разі застосування Росією зброї масового знищення". Безперечно, у США, як і в інших демократичних країнах, розуміють, що програш України в цій війні означав би продовження російської агресії – вже на інші країни європейського континенту. Допустити цього вони не хочуть. Тому все більш потужно постачають нам озброєння і закручують антиросійські санкції. Але воювати за нас ніхто не буде – і про це Україну попередили неодноразово", – наголосив Михайло Дяденко.

Щодо цієї резолюції, вона є своєрідним попередженням, вважає він. Адже наголошується, що відправлення американського контингенту в Україну може бути розглянуто у разі застосування РФ одного з видів зброї масового враження – хімічної, біологічної, ядерної.

"Ситуація перебуває у динаміці. Ніхто не знає, на що може піти Путін. І дана резолюція (яка ще має бути підтримана, що не факт) пропонує надати президентові США можливість оперативно відреагувати на черговий військовий злочин Росії – якщо та його все ж таки вчинить… Сама по собі поява проекту такої резолюції – позитивний для нас момент. Але сподіватимемося, що приводу для введення в Україну американського контингенту не буде, – каже Михайло Дяденко. – Втім, за понад два місяці війни ми переконалися, що багато, раніше неможливого, стало реальністю. Але, наголошую, цей проект резолюції – це насамперед застереження для країни-агресора".

Читайте також на порталі "Коментарі" – військовий історик назвав дату, коли Україна отримає перевагу над росією на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини