Головна Новини Суспільство події Основні проблеми України, на думку суспільства та бізнесу, - результати соціологічного опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Основні проблеми України, на думку суспільства та бізнесу, - результати соціологічного опитування

Війна, корупція, безробіття та руйнування – головні проблеми українського народу, вважають майже 100% опитаних

15 червня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке провела агенція Info Sapiens, на замовлення Transparency International Ukraine, пише портал "Коментарі".

Основні проблеми України, на думку суспільства та бізнесу, - результати соціологічного опитування

Війна є чи не найголовнішою проблемою українців сьогодні. Фото з відкритих джерел

Головними проблемами держави, українські громадяни та підприємці називають повномасштабне вторгнення росії на територію України (100%), руйнування інфраструктури та житла (98%), а також корупцію (94%).

"Безробіття вважають проблемою 89% опитаних — особливо гостро її сприймають жінки. Серед іншого суттєвими проблемами українці вважають відсутність професіоналів у владі, високу вартість життя та низькі доходи", — зазначають у Transparency International Ukraine.

Водночас, на думку бізнесу, корупція в країні – на другому місці, а руйнування інфраструктури, внаслідок війни – на третьому. При цьому, підприємці нарікають на несправедливість судової системи, відсутність економічних інвестицій та виокремлюють проблему міграції населення.

"Бізнес на сьогодні визначає своїми головними больовими точками відсутність платоспроможного попиту, низьку купівельну спроможність, втрату кваліфікованого персоналу, проблеми з ланцюгами постачання. Відсутність необхідної кількості кваліфікованого персоналу особливо критично відчувається у таких галузях, як "проєктування, будівництво, професійно-технічна діяльність" та "транспорт і логістика", — додають в ТІ.

Також, підприємці не вірять в компенсації різного роду, в умовах воєнного стану. Хоча, 83% бізнесу зазнали збитків та втрат, а 25% — руйнувань чи пошкоджень, проте лише третина з них вирішили подати заяви на відшкодування втраченого.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Ще дві країни об’єдналися, аби підтримати військовий потенціал України. Норвегія та Данія передадуть Україні ще 9 000 артилерійських снарядів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини