Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще дві країни об’єдналися, аби підтримати військовий потенціал України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще дві країни об’єдналися, аби підтримати військовий потенціал України

Норвегія та Данія передадуть Україні ще 9 000 артилерійських снарядів

15 червня 2023, 11:15
Поділіться публікацією:

Про це йдеться у повідомленні міністерства оборони Норвегії, передає портал "Коментарі".

Ще дві країни об’єдналися, аби підтримати військовий потенціал України

Україна отримає тисячі артилерійських снарядів від країн-партнерів. Фото з відкритих джерел

Таким чином, Норвегія віддає 7000 снарядів з власних запасів, а Данія — заряди до них, розрядники, запали та вогнепровідні трубки. Вищеперераховане уже відправлене в Україну.

"Україна має гостру потребу в артилерійських боєприпасах. Тому ми прийняли рішення об'єднати зусилля з Данією для чергової допомоги, щоб українська держава отримала боєприпаси якнайшвидше", – зазначив міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам.

До цього, Норвегія передала нашій країні 20 000 артилерійських снарядів. Разом з сьогоднішньою підтримкою, ця держава відправила в Україну, загалом 27 000 артилерійських снарядів самостійно, і 17 000 разом з Данією.

"Україна все ще має нагальну потребу в боєприпасах у своїй боротьбі проти Російської Федерації. Данія, разом з іншими країнами ЄС і НАТО, перебуває в процесі узгодження низки важливих заходів. Разом з Норвегією ми можемо відправити понад 9000 артилерійських снарядів у повному комплекті протягом короткого часу", – сказав виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Загалом же, отриману допомогу, можна буде використати у декількох типах артилерії, у тому числі і в M109, раніше надіслану Норвегією.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Великобританія заінтригувала новими дронами для України. Нові дрони прибудуть до України вже у липні.У Міністерстві оборони Британії показали відео з новими безпілотниками, які невдовзі надійдуть на озброєння ЗСУ. У повідомленні йдеться, що дрони були офіційно представлені лише влітку 2022 року та увійдуть до пакету військової допомоги, який був анонсований у лютому 2023 року. Перші партії нових дронів будуть доставлені в Україну вже наступного місяця.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини