Головна Новини Суспільство події Оселедець і сардини можуть назавжди зникнути: нове дослідження вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Оселедець і сардини можуть назавжди зникнути: нове дослідження вчених

Через глобальне потепління в небезпеці опинилася всіма улюблена риба

12 серпня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

У світовому океані поступово теплішає вода. Глобальне потепління завдає безповоротних наслідків. Людство може зіткнутися зі зникненням всіма улюбленої риби — сардин і оселедця. Нове дослідження, опубліковане в журналі Nature Climate Change, показує, що глобальне потепління сильно впливає на розмір цих риб, зменшує їх здатність мігрувати в сприятливі умови.

Оселедець і сардини можуть назавжди зникнути: нове дослідження вчених

Оселедець, фото з відкритих джерел

Результати нового дослідження спростовують наукову теорію про те, що скорочення чисельності призведе до збільшення числа видів. Але вчені говорять про зворотне — це означає, що багато видів також будуть менш здатні еволюціонувати, щоб впоратися з більш високими температурами, що збільшує їх ризик вимирання.

Також виявили, що надмірний вилов риби призводить до зменшення розміру риб, тому нове дослідження додає до списку проблем, з якими вони стикаються в результаті дій людини. Дослідження проводили по всьому світу.

Температура потепління, за даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, складає 0,18 °C за десятиліття з 1981 року. Такі темпи потепління змусять риб зменшуватися у розмірах. Це позначиться на їх здатності мігрувати. У підсумку вказане може призвести до зникнення цілих видів.

"Це має серйозні наслідки для всієї риби й нашої продовольчої безпеки, оскільки багато видів, які ми їмо, можуть стати ще більш рідкісними або навіть зникнути в найближчі десятиліття", — сказано у результатах дослідження.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", погані новини для людства: чому на планеті зменшилась кількість комах на 75%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини