Головна Новини Суспільство події Орбан вирішив діяти першим: прем'єр кличе Зеленського та Путіна на переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан вирішив діяти першим: прем'єр кличе Зеленського та Путіна на переговори

Прем'єр Угорщини Орбан ініціює "мирний" саміт Зеленського з Путіним

сьогодні, 16:58
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан ініціює проведення "мирного" саміту між президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує Die Weltwoche.

Орбан вирішив діяти першим: прем'єр кличе Зеленського та Путіна на переговори

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Минулого тижня у Нью-Йорку за лаштунками Генасамблеї ООН Віктор Орбан провів "інтенсивні" переговори з лідерами Китаю та Бразилії, щоб ініціювати "мирний" саміт між Зеленським та Путіним.

"Орбан організував підтримку своїх планів загалом з боку п'ятнадцяти країн, "друзів світу". Наразі обговорюється місце проведення мирного саміту. Крім Угорщини, Китаю та Бразилії також візьмуть участь Франція та Швейцарія", — йдеться у публікації.

У статті наголошується, що керівництво Євросоюзу дратує поїздки Орбана за кордон. Політика звинувачують у перевищенні службових повноважень – він не може вести переговори від імені ЄС.

У свою чергу, сам угорський прем'єр вважає, що проводить дослідження, а не переговори.

"Орбан, схоже, сповнений рішучості завершити свої мирні переговори. Як він сказав (виданню – ред.), його мета – повернути європейцям активну роль та визначити курс перед виборами до США", – зазначає видання.

Автори матеріалу зазначають, оскільки Київ та Москва не роблять якихось конкретних кроків, щоб розпочати переговори, міжнародний тиск тепер має призвести до прориву для припинення вогню. Це, безперечно, було б переворотом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — буквально днями Китай оголосив про створення платформи "Друзі світу", яка нібито спрямована на сприяння припиненню війни в Україні. Росія, швидше за все, використовуватиме її, щоб спробувати показати Україну, як не бажає сідати за стіл переговорів. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини