Головна Новини Суспільство події Орбан розповів, яке рішення Зеленського здивувало Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан розповів, яке рішення Зеленського здивувало Путіна

Орбан написав главам ЄС непублічний лист про розмову з Путіним

9 липня 2024, 08:00 comments4930
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін здивувався тим, що президент України Володимир Зеленський відкинув пропозицію про тимчасове припинення вогню. За словами Путіна, Кремль нібито готовий розглянути будь-яку пропозицію про припинення вогню, яка не послужить прихованою передислокацією та перегрупуванням українських сил. Як передає портал "Коментарі", про це за підсумками візитів до України та Росії заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який написав непублічного листа голові Євроради Шарлю Мішелю та главам країн-членів Європейського Союзу.

Орбан розповів, яке рішення Зеленського здивувало Путіна

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Про лист стало відомо від європейських чиновників, які говорили за умов анонімності. 5 липня угорський політик відправив з Азербайджану листа, в якому пояснив, що вирушив до Києва та Москви, щоб "дізнатися про позиції сторін".

За словами Орбана, у Москві вірять, що час на їхньому боці. Путін не говорив про втрати російської окупаційної армії, проте запевняв, що Україна нібито щомісяця втрачає близько 40-50 тисяч військовослужбовців.

Прем'єр Угорщини пише, що і Київ, і Москва готові до переговорів лише за умови участі обох сторін. Також Володимир Путін переконував його в актуальності "стамбульських домовленостей", проте не став відповідати на питання щодо ставлення до формули світу президента України та саміту у Швейцарії.

Віктор Орбан закликав Європу "проявити ініціативу", оскільки у Сполучених Штатах Америки зараз усі зайняті підготовкою до президентських виборів.

"Якщо ми не зможемо стримати чи зупинити цей процес, то в найближчі два місяці ми станемо свідками драматичніших втрат і військових подій на передовій, ніж будь-коли раніше", — додав прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Віктор Орбан пояснив відмову Володимира Путіна зупинити війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини