Головна Новини Суспільство події Орбан приплів до замаху на Фіцо війну: що заявив
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан приплів до замаху на Фіцо війну: що заявив

Віктор Орбан заявив, що нападник на прем'єра Словаччини був "прогресивістською, лівою, про-військовою людиною"

17 травня 2024, 18:10 comments3619
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що людина, яка вчинила замах на главу словацького уряду Роберта Фіцо, дотримується "лівих" поглядів і є "прихильником війни". Про це одіозний політик розповів слухачам радіо Kossuth у традиційному ефірі п'ятниці, його слова наводить угорська проурядова газета Magyar Nemzet.

Орбан приплів до замаху на Фіцо війну: що заявив

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Угорський лідер упевнений, що напад на Роберта Фіцо підтверджує, що насильство "стало частиною повсякденного життя" у Європі.

"Ми розраховували на мирну Словаччину. Наш північний сусід (йдеться про Словаччину. – Ред.) після виборів став на шлях миру. Це нам дуже допомогло, і ми втратили цю підтримку", – додав Віктор Орбан.

Прем'єр заявив, що нападник на його словацького колегу був "прогресивістською, лівою, про-військовою людиною". Орбан додав, що замах нібито мав на меті перешкодити процесам за мир у Словаччині, і це "збігається з певним розвитком подій у війні" в Україні.

Прем'єр Угорщини не пояснив, звідки у нього такі дані, але пояснив, що під "розвитком подій" мав на увазі візит Олександра Сороса та держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва, які "хочуть дати дедалі більші суми грошей".

Ще раніше Віктор Орбан відзначився гучною заявою про те, що прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який отримав поранення внаслідок замаху на нього, перебуває "на межі життя та смерті".

"Ми бажаємо йому якнайшвидшого одужання та повернення до роботи. Роберт Фіцо перебуває на межі життя та смерті", – заявив Віктор Орбан.

Угорський прем'єр заявив, що "молиться за Фіцо і переживає за Словаччину", адже навіть якщо Фіцо одужає, то він залишиться без роботи на кілька місяців. І це буде у критичний момент напередодні виборів до Європейського парламенту, які відбудуться на початку наступного місяця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://magyarnemzet.hu/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

17 травня 2024, 19:19

Мордатый лучше бы о себе задумался.


Новини