Головна Новини Суспільство події Орбан несподівано заявив, що доведеться переглянути відносини з Росією: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан несподівано заявив, що доведеться переглянути відносини з Росією: що сталося

Прем'єр-міністр Угорщини заявив, що відносини Європи з Москвою можуть не відновитись після завершення війни, що змусить Будапешт також пристосуватися.

9 березня 2023, 16:55 comments5256
Поділіться публікацією:

У майбутньому через зміну геополітичних реалій, викликаних повномасштабним вторгненням Росії в Україну, Будапешту, цілком можливо, доведеться переглянути свої відносини з Москвою. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву під час виступу на економічному форумі в Будапешті зробив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, пише "Bloomberg".

Орбан несподівано заявив, що доведеться переглянути відносини з Росією: що сталося

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

При цьому глава угорського уряду зазначив, що хоча на користь Угорщини підтримувати зв'язки з Росією, особливо через її енергетичну залежність, відносини Європи з Москвою можуть не відновитися після завершення війни, що змусить Будапешт також пристосуватися.

"Я розумію необхідність відновлення російсько-європейських відносин після війни, але це далеко від реальності. Ось чому зовнішній та економічній політиці Угорщини слід добре подумати про те, які відносини ми можемо встановити та підтримувати з Росією у найближчі 10-15 років", — заявив Орбан.

Як зазначає Bloomberg, поки що незрозуміло, чи угорський прем'єр сигналізував своїми заявами про потенційний поворот його політики. Ці заяви повторюють ті, які він зробив після своєї четвертої поспіль перемоги на виборах минулого року, яка не призвела до зміни політики.

Зазначимо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зазнав жорсткої критики з боку своїх союзників щодо Європейського Союзу та НАТО через підтримку тісних зв'язків із Росією після її вторгнення до України. Його заяви містили заклики повністю скасувати санкції ЄС щодо Росії та відмовитися від постачання зброї Україні. Орбан також звинуватив ЄС у затягуванні війни України та Росії. На його думку, у Євросоюзі роздмухували вогонь військового конфлікту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки візиту Гутериша до Києва: які питання вдасться зрушити з місця, використовуючи механізми ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини