Головна Новини Суспільство події Опитування показало, скільки в Україні патріотів
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування показало, скільки в Україні патріотів

Українці переважно позитивно ставляться до свята Дня захисника України

14 жовтня 2020, 13:27 comments1455
Поділіться публікацією:

В Україні 85% населення вважають себе патріотами. Тоді як 12% мають протилежну думку. Про це свідчить результат опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 10-12 жовтня.

Опитування показало, скільки в Україні патріотів

Повідомляється, що патріотично настроєних громадян приблизно однаково у всіх регіонах країни, але відносно більше серед старших респондентів.

Крім того, більшість учасників опитування (69%) позитивно ставляться до встановлення 14 жовтня державного свята Дня захисника України. Ще 23% – нейтрально, а 5% – негативно. Зазначається, що найкраще це свято сприймають мешканці заходу та центру країни. А от на сході та півдні позитивно ставляться до свята близько 60%, третина – нейтрально і 6-7% негативно.

Також 59% опитаних висловили готовність у випадку виникнення відповідної загрози захищати територіальну цілісність України зі зброєю в руках. Цікаво, що минулого року таких було на три відсотки менше, у 2017-му – 54%, а у 2012-му — лише 33%. Зауважимо, що серед готових до оборони відносно більше чоловіків, респондентів середнього віку та людей з відносно вищими доходами.

Нагадаємо, в Україні 14 жовтня відзначають День захисника України. На честь свято в Києві пройшли урочисті, в яких брав участь президент Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини