Головна Новини Суспільство події Опитування показало, що для українців важливіше, членство в ЄС чи НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування показало, що для українців важливіше, членство в ЄС чи НАТО

Українці не готові відмовлятися від членства в НАТО, ні від ЄС

3 липня 2024, 15:10
Поділіться публікацією:

Дві третини українців (64%) вважають вступ до Європейського Союзу та НАТО однаково важливим для країни. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Європейської ради з міжнародних відносин.

Опитування показало, що для українців важливіше, членство в ЄС чи НАТО

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

При цьому 7% віддали перевагу євроінтеграції України, а 12% заявили, що членство в НАТО зараз важливіше. Ще 15% назвали не важливим ні те, ні інше.

Результати цього ж опитування показали, що в той час як більшість українців вірить, що Київ переможе у війні з країною-агресором, найближчі союзники в Європі налаштовані скептичніше.

Як з’ясувалося, європейці схильні вірити, що Україна не переможе Росію на полі бою – приблизно від третини до половини опитаних вважають, що війна завершиться врегулюванням шляхом переговорів, а 31% респондентів бачать перемогу Росії ймовірною. З опитаних країн ЄС лише в Естонії думка про перемогу України була переважною — 38%.

Водночас більшість українців (58%) залишаються впевненими, що їхня армія може перемогти, і що вони можуть і надалі розраховувати на підтримку своїх міжнародних союзників. Лише 1% українців вірять, що Росія виграє війну, тоді як 30% вбачають врегулювання шляхом переговорів як найвірогідніший результат.

Лідери НАТО "навряд чи знайдуть внутрішню підтримку для розгортання військ" серед населення країн-членів. Результати на користь цього коливаються від 4 до 22% у різних країнах. Щодо видатків на оборону, дані показали, що більшість країн проти збільшення своїх внесків, за винятком Польщі (де 53% підтримують збільшення видатків на оборону), Естонії (45%), Швеції (41%) та Німеччини (40%).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

3 липня 2024, 14:22

Да,в общем-то один хрен. Ни туда и туда не возьмут, это и ежику понятно.


Новини