Головна Новини Суспільство події Опитування КМІС показало, як тепер українці ставляться до російськомовних співгромадян
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування КМІС показало, як тепер українці ставляться до російськомовних співгромадян

80% українців заявили, що не пустили б росіян в Україну навіть як туристів

29 січня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", соціологи Київського міжнародного інституту соціології вирішив дізнатися, як українці ставляться до своїх співгромадян та інших етнічних груп. Результати опитування показали, що поляки респондентам трохи "ближчі", ніж російськомовні українці.

Опитування КМІС показало, як тепер українці ставляться до російськомовних співгромадян

Російськомовні українці. Фото з відкритих джерел

Українцям запитали, наскільки близькі стосунки вони готові допустити з представниками різних етнічних груп. Мінімальна соціальна дистанція 1 (згодна допустити як члена сім'ї), максимальна – 7 (не пускав би в Україну).

У результаті з'ясувалося, що респонденти краще належать до україномовних українців (2,03). Далі йдуть поляки (2,93), російськомовні українці (2,95), канадці та американці (3,04 та 3,07).

Згідно з опитуванням, більшість українців готові допустити представників цих груп як членів своєї родини та близьких друзів.

Дещо гірше респонденти були налаштовані на французів та євреїв-мешканців України (3,35 та 3,39 відповідно).

Передостанні місця у соціальній дистанції займають африканці, роми, росіяни-жителі України, а також білоруси-жителі України.

Найгірше, що цілком прогнозовано, українці ставляться до росіян, які мешкають на території Росії. 80% опитаних заявили, що не пустили б їх до України навіть як туристів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — переважна більшість наших співвітчизників (69%) вважає, що український народ потроху долає протиріччя і йде шляхом згуртованої політичної нації. Це на 34% більше, ніж 2020 року, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини