Головна Новини Суспільство події ООН фундаментально зламана: у США зробили тривожну заяву про перспективи організації
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН фундаментально зламана: у США зробили тривожну заяву про перспективи організації

Майк Помпео заявив, що Росія і Китай не дотримуються міжнародних норм і правил.

4 квітня 2023, 07:50 comments13172
Поділіться публікацією:

Сьогодні ООН не виконує тих функцій, які покладалися на організацію перед її створенням. Багато в чому це відбувається через те, що постійними членами Ради безпеки ООН є Китай та Росія, які нехтують міжнародним правом. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку висловив екс-держсекретар США Майк Помпео під час візиту до Києва, пише "Радіо Свобода".

ООН фундаментально зламана: у США зробили тривожну заяву про перспективи організації

Радбез ООН. Фото: із відкритих джерел

Екс-держсекретар США вважає, що майбутнє Організації Об'єднаних Націй дуже туманне.

"Ми бачили, як Радою ООН з прав людини керували іранці. Ми бачили, як венесуельці відповідали за права людини в ООН разом із іранцями, які ставилися до жінок як до власності... Ми бачимо це знову і знову", — заявив Помпео.

Він додав, що членство Китаю та Росії в Раді безпеки ООН є пережитком минулого, обидві ці країни нехтують міжнародним правом.

Помпео зазначив, що комуністична партія Китаю та росія займають два місця в Раді безпеки ООН. При цьому дві держави вже не раз демонстрували, що їм не важливо, що йдеться в міжнародному праві, вони розуміють лише мову сили і не мають наміру дотримуватися міжнародних норм і правил, є двома країнами, які не мають наміру дотримуватися міжнародного права. Тому присутність Китаю та Росії в Раді безпеки ООН – це "глум над тим, що було", вважає колишній держсекретар.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи бачить Захід перспективи переговорів із Москвою – чому відбулася розмова Блінкена з Лавровим.

Також видання "Коментарі" повідомляло – НАТО таки розширюється: про що це говорить – які перспективи України. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини