Головна Новини Суспільство події Олександр Корнієнко розповів, які зміни до Конституції планують внести
commentss НОВИНИ Всі новини

Олександр Корнієнко розповів, які зміни до Конституції планують внести

До Конституції планують внести зміни щодо децентралізації

7 грудня 2021, 16:15
Поділіться публікацією:

Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко розповів, який законопроект готуються зареєструвати на сайті парламенту. Про це повідомляють в прес-службі партії "Слуга народу".

Олександр Корнієнко розповів, які зміни до Конституції планують внести

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

Законопроект щодо змін до Конституції стосовно питань децентралізації будуть готувати до публікації. Над текстом працюватимуть члени робочої групи та представники Асоціації місцевого самоврядування.

Після отримання зворотнього зв'язку від Асоціації, буде створено текст законопроекту. Наразі вже проведено обговорення змін до основного закону, які будуть передбачені цим документом. 

Відповідно до планів керівництва парламенту буде оновлено роботу консультативної дорадчої ради, яка складається з тих, хто працює в сфері місцевого самоврядування в областях. Тобто має покращитися ефективність співпраці місцевого самоврядування та народних обранців в комітетах Верховної Ради. Серед цих комітетів наступні: бюджетний, податковий, інфраструктурний, правоохоронний. оскільки в цих комітетах обговорюються важливі законодавчі зміни та ініціативи, які безпосередньо стосуються життя областей.

За словами Корнієнка, вже готується програма для налагодження такої співпраці між місцевою владою та парламентськими комітетами. Також він додав, що працівники місцевого самоврядування становлять "величезну армію", а тому децентралізація важлива для усіх областей України. Завдяки цій реформі місцева влада отримає нові повноваження та можливості.

Як повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, в 2014 році власні доходи місцевих бюджетів становили понад 80 млрд грн, торік — понад 290 млрд грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", скільки грошей отримають місцеві бюджети на спортивну інфраструктуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини