Головна Новини Суспільство події Спортивна інфраструктура: скільки грошей отримають місцеві бюджети
commentss НОВИНИ Всі новини

Спортивна інфраструктура: скільки грошей отримають місцеві бюджети

Місцеві бюджети отримають державну субвенцію на реалізацію проекту

2 грудня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

У бюджет на 2022 рік закладено 8,2 млрд грн для підтримки та розвитку спорту в Україні. Про це писав керівник Міністерства молоді та спорту Вадим Гутцайт у Facebook.

Спортивна інфраструктура: скільки грошей отримають місцеві бюджети

Вадим Гутцайт, фото Facebook

Таку суму отримає для реалізації державних програм Міністерство. Місцевим бюджетам буде перераховано державну субвенцію в сумі 143,1 млн гривень. Ці кошти мають бути спрямовані на облаштування парків й спортивних майданчиків в рамках реалізації проекту "Активні парки – локації здорової України". Міністр пояснив які суми й на що будуть розподілені.

Отже, для провадження молодіжної політики й патріотичного виховання молоді витратять 124,9 мільйони гривень. З цієї суми буде профінансовано Український молодіжний фонд (45 млн грн). Фонд — це установа, що реалізуватиме впровадження інновацій в молодіжній політиці. На наукові дослідження й спортивну медицину буде виділено 56,4 мільйонів гривень.

Майже 2 млрд гривень буде спрямовано для підготовки українських спортсменів в міжнародних змаганнях та олімпіадах та Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту. Сума фінансування – 1,6 млрд гривень.

Для фінансування фізичної культури, спорту вищих досягнень виділять 2,6 млрд грн, для спортивної інфраструктури – 2,7 млрд грн. Ще 900 млн гривень витратять на створення умов для зайняття спортом для осіб з інвалідністю.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні готуються до зимової Олімпіади. Спортсменам виділили 200 млн гривень для підготовки. Для підготовки до Олімпійських ігор було закуплено спортивне обладнання та інвентар. Кращі тренери будуть отримувати стипендій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини