Головна Новини Суспільство події Окупанти заявляють, що захоплена Запорізька АЕС тепер власність РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти заявляють, що захоплена Запорізька АЕС тепер власність РФ

Російський холдинг "Росатом" бере участь у рейдерському захопленні Запорізької атомної електростанції

12 березня 2022, 08:10 comments1309
Поділіться публікацією:

Щодня з'являється все більше доказів, що російська армія в Україні діє виключно з однією метою – окупувати країну та відібрати все те, що є сьогодні на території України. Так стало відомо, що російський холдинг "Росатом" бере участь у рейдерському захопленні Запорізької атомної електростанції. Російські окупаційні війська, які зараз контролюють ЗАЕС, намагалися повідомити працівників, що АЕС – це тепер власність "Росатому". Як передає портал "Коментарі", про це розповів голова "Енергоатому" Петро Котін в ефірі телемарафону.

Окупанти заявляють, що захоплена Запорізька АЕС тепер власність РФ

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Глава "Енергоатому" повідомив, що на територію АЕС приїжджало кілька людей, які назвалися "цивільно-військовою адміністрацією". Вони заявили, що ЗАЕС — це тепер власність РФ і все майно належить виключно "Росатому".

Котін зазначив, що через деякий час в Енергодарі було помічено головного інженера Ростовської АЕС і заступника головного інженера Балаківської АЕС. Також були інші люди. Які намагалися встановити повний контроль над АЕС.

За його словами, Запорізька АЕС перебуває в оточенні російських бойовиків, чисельністю 500 осіб. Персоналу доводиться виконувати свою роботу, фактично працюючи під дулами російських автоматів.

Глава "Енергоатому" також назвав інформацію росіян про присвоєння АЕС повним маренням.

Нагадаємо, МАГАТЕ вдалося відновити зв'язок із системами моніторингу із Запорізької АЕС. Водночас, зв'язку з Чорнобильською АЕС досі такого зв'язку немає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, скільки ще військових Путін готовий відправити на забій в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини