Головна Новини Суспільство події Окупанти вербують неповнолітніх українців у прифронтових областях, - СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти вербують неповнолітніх українців у прифронтових областях, - СБУ

Інформацію ворогу про дислокацію військ ЗСУ підлітки передати не встигли

11 квітня 2022, 17:37
Поділіться публікацією:

Окупанти вербують підлітків, аби діти повідомляли позиції українських військових. Такі випадки вже зафіксовані правоохоронцями. Про це повідомляють в прес-службі Служби безпеки України.

Окупанти вербують неповнолітніх українців у прифронтових областях, - СБУ

Фото ілюстративне / Pixabay

Працівники Служби безпеки України закликають батьків перевіряти переписки та контакти дітей. Неповнолітнім користувачам соцмереж та месенджерів пропонують гроші за розвіддані.

Зафіксовано випадок вербування дитини в Харкові. Окупанти вийшли на зв'язок з підлітком через Telegram-меседжер. Просили надали дані про позиції Збройних сил в місті та обіцяли грошову винагороду.

В Луганській області 16-річному юнакові пропонували гроші за передачу інформації про українських військових та переконували підлітка, що йому нічого не загрожує, адже він неповнолітній. З хлопцем листувалися двоє росіян. Діти не встигли передати інформацію ворогам завдяки оперативному втручанню правоохоронців.

Наразі в СБУ розглядають питання про можливість притягнення правопорушників до кримінальної відповідальності, яка наступає з 16 років, в окремих випадках – з 14 років.

"Я звертаюся до всіх батьків – будьте максимально уважними до своїх дітей в цей час. Розповідайте своїм дітям правду про війну. Розповідайте про можливу небезпеку, в яку їх можуть втягнути рашисти – ті, в кого немає жодної моралі.", — наголосив омбудсмен Микола Кулеба.

Як повідомляв портал, українська розвідка повідомляє, що керівництво РФ боїться партизанських диверсій. Українські розвідники оприлюднили телеграму керівництва залізниці росії щодо посилення нагляду та охорони інфраструктури із залученням поліції та ФСБ.

Також ми писали, що "юнармію" з окупованого Криму можуть кинути на поле бою. Як повідомляють в прес-службі Представництва президента України в АР Крим, в тимчасово окупованому Криму школярів залучають до "юнармії" їх можуть використати у війні росії проти України. Такі дані має Головне управління розвідки Міністерства оборони України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Пенсіонер Петренко

12 квітня 2022, 05:51

Монгольська орда завжди використовувала захоплені народи для завоювання інших народів , женучи представників вже завойованих народів попереду власного війська . Мошковська орда застосовує тактику своїх предків , використовуючи інші народи , в тому числі й жінок та дітей , як щит для мошковітів . Тож треба правильно виховувати своїх власних дітей , вкладаючи в них любов до своєї Батьківщини й патріотизм й розказуючи їм всю правду про ворога .


Новини