Головна Новини Суспільство події "Юнармію" з окупованого Криму можуть кинути на поле бою: представництво президента в АР Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

"Юнармію" з окупованого Криму можуть кинути на поле бою: представництво президента в АР Крим

Українська розвідка повідомила про плани влади країни-агресора

21 березня 2022, 10:51
Поділіться публікацією:

Як повідомляють в прес-службі Представницва президента України в АР Крим, в тимчасово окупованому Криму школярів залучають до "юнармії" їх можуть використати у війні росії проти України. Такі дані має Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Юнармію" з окупованого Криму можуть кинути на поле бою: представництво президента в АР Крим

Фото ілюстративне / Pixabay

Там наголосили, що для поповнення лав окупаційної армії розглядаються можливості залучення неповнолітніх з тимчасово окупованих територій та з росії до війни проти України. За даними розвідки, міністр оборони агресора підписав відповідний наказ "Про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху "юнармія" до проведення спеціальної операції на території України".

В цьому документі вказано, що до участі у війні готують потенційний резерв юнаків віком 17-18 років. За умови, що керівництво агресора піде на такий крок, з території тимчасово окупованого півострова може бути залучено близько 1800 дітей “юнармії”. До цієї організації дітей приймають з 8 років, вона діє на території росії та інтегрована в роботу закладів освіти.

Участь дітей у війні — це порушення міжнародного гуманітарного права. В минулих роках прокуратура АР Крим та Регіональний центр прав людини, Українська Гельсінська спілка з прав людини та Кримська правозахисна група направляли до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду два інформаційні повідомлення з доказами наявності пропаганди військової служби серед дітей на півострові.

"Закликаємо громадян України в тимчасово окупованому Криму, особливо батьків підлітків, які були залучені до "юнармії", не допустити їх участі у розв‘язаних росією воєнних діях на території України", — йдеться в дописі.

Як повідомляв портал, у Міністерстві закордонних справ України зробили заяву про тимчасово окуповані території України.

У Міністерстві закордонних справ України зробили заяву про тимчасово окуповані території України.

Джерело: https://politics.comments.ua/ua/news/domestic-policy/mi-povernemo-krim-ta-kozhen-klaptik-nashoi-zemli---ministerstvo-zakordonnih-sprav-ukraini-696025.html
© Comments.ua



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини