Головна Новини Суспільство події Окупанти погрожують цивільним судам у Чорному морі: прикордонники перехопили розмову
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти погрожують цивільним судам у Чорному морі: прикордонники перехопили розмову

Військові кораблі агресора продовжують поводитися зухвало в акваторії Чорного моря

28 липня 2023, 17:00 comments1091
Поділіться публікацією:








Українські прикордонники перехопили погрози російського корабля торговому судну у Чорному морі. Як передає портал "Коментарі", відповідний аудіозапис оприлюднила прес-служба ДПСУ.

Окупанти погрожують цивільним судам у Чорному морі: прикордонники перехопили розмову

Росіяни погрожують цивільним судам у Чорному морі

Наголошується, військові кораблі РФ продовжують поводитися нахабно і зухвало в акваторії Чорного моря, порушуючи всі норми міжнародного морського права.

Прикордонникам вдалося перехопити розмову окупантів, які через відкритий канал вийшли на зв'язок із судном, яке проходило неподалік одного з морських портів України.

Як свідчить радіоперехоплення, росіяни питають спочатку про прапор країни, під яким йде судно, потім про вантаж, допитуються, чи є на борту зброя, а потім озвучують попередження-загрозу.

"Я попереджаю вас про заборону руху в порти України. Також перевезення судном будь-якого вантажу в Україну вважається російською стороною потенційним транспортуванням військового вантажу. Країна, під прапором якої йде судно, вважається втягнутою в конфлікт в Україні. Прийом", — йдеться в аудіоперехопленні.

Зазначимо, Україна змушена експортувати агропродукцію сушею та річковим транспортом після того, як Росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи та почала обстрілювати українські порти, заблокувавши морський експорт.

У Держдепартаменті США попередили, що Росія може готувати операцію під чужим прапором у Чорному морі на тлі серії атак по портовій інфраструктурі на півдні України. Також про це попередив міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нові загрози РФ у Чорному морі: чи достатньо реагує Захід – чого можна чекати від союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гриша

28 липня 2023, 16:37

русіш військовий корабел, пішов ти .... до п'того веселого порося Ніфніф Нафнаф Нуфнуф Нюхнюх @ах@ах


Новини