Головна Новини Суспільство події Оксана Маркарова націлилася на посаду керівника НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Оксана Маркарова націлилася на посаду керівника НБУ

У фінансово-банківській сферах Оксана Маркарова має прямий конфлікт інтересів

22 серпня 2022, 13:50
Поділіться публікацією:

Як інформує видання "Коментарі", український дипломат Оксана Маркарова, яка нині є Послом України в США, вже незабаром може обійняти пост Голови Національного банку України, зазначається у матеріалі американського ресурсу Медіум.

Оксана Маркарова націлилася на посаду керівника НБУ

Оксана Маркарова. Фото: з відкритих джерел

При цьому видання звертає увагу на одну деталь – у фінансово-банківській сферах, пані Маркарова має прямий конфлікт інтересів (сім’ї Маркарової належить Акордбанк). Крім того, Оксана Маркарова була учасником низки гучних скандалів. Серед них – угода з Клюєвими щодо "Актив-Банку" та викуп історичної будівлі на Подолі за ціною, в раз 10 нижчою за ринкову, про що писало Радіо Свобода у статті "Маневр Маркарової: як міністр передала своїй компанії елітний будинок на Подолі від збанкрутілого банку".

Зазначається, що у 2018-2020 роках Маркарова була міністром фінансів і використовувала інсайдерську інформацію про держоблігації. У цей час відбувся підйом Акордбанку, що належить її чоловікові, за схемою "рефінансування – облігації внутрішньої державної позики". За цією та іншими схемами чисті активи Акордбанку зросли з 1,8 млрд грн на кінець 2018 року до 15,3 млрд грн на кінець 2021 року. Видання наводить декілька інших прикладів зловживань колишньої міністерки фінансів і підсумовує: якщо вона очолить НБУ, це кине тінь, принаймні, на кадрову політику влади.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна швидкими темпами наближається до членства в ЄС: які перспективи почати переговори про це на офіційному рівні та більш предметно. експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли про це нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло - крапка у переговорах із Росією: про що говорить заява президента Зеленського – чого чекати від Кремля цього тижня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини