Головна Новини Суспільство події "Охматдит" відновлюється після атаки: які роботи розпочали
commentss НОВИНИ Всі новини

"Охматдит" відновлюється після атаки: які роботи розпочали

Лікарня вже відновила електроенергією й водопостачання

11 липня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

На другий день після атаки, в дитячій лікарні “Охматдит” вже активно працюють над відновленням. Наразі тривають першочергові роботи з: відновлено електро- та водопостачання, система медичного газопостачання, а також ведеться оцінка стану інших інженерних мереж.

"Охматдит" відновлюється після атаки: які роботи розпочали

Відновлювальні роботи в Охматдиті почалися

Головне зараз – швидко відновити основні медичні служби, такі як операційні зали і відділення інтенсивної терапії. Це допоможе знову приймати пацієнтів, які потребують невідкладної допомоги.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко поділився, що в планах не тільки відновити лікарню, а й побудувати новий корпус з усіма сучасними технологіями.

“Паралельно триває робота з комплексної оцінки завданих збитків. Вже сьогодні ми з командою медзакладу розуміємо доцільність будівництва нового корпусу замість зруйнованого та одного з пошкоджених, який би відповідав найсучаснішим стандартам. Завдяки згуртованості уряду, українців, представників бізнесу, міжнародних партнерів ми відновимо Охматдит і зробимо його ще більш сучасним”, — розповів Віктор Ляшко.

”Охматдит” відновлюється після атаки: які роботи розпочали  - фото 2
”Охматдит” відновлюється після атаки: які роботи розпочали  - фото 3

Зараз деякі відділення тимчасово переїдуть в інші лікарні Києва, щоб продовжувати лікування дітей.

Зазначимо, що уряд виділив перші 100 млн гривень для проведення невідкладних робіт з відновлення. Крім того, через платформу UNITED24 зібрано понад 300 млн грн. Станом на вечір 10 липня на офіційному благодійному рахунку Охматдиту та рахунку фонду "Охматдит" було зібрано понад 411 млн грн.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив про смерть першої дитини внаслідок ракетного обстрілу лікарні "Охматдит", що стався 8 липня. Маленький хлопчик помер в одній із лікарень Києва, куди терміново транспортували після атаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини