Головна Новини Суспільство події Одне з польських міст отримало відзнаку від президента України
commentss НОВИНИ Всі новини

Одне з польських міст отримало відзнаку від президента України

Одне з міст сусідньої Польщі отримало відзнаку Місто-рятівник

12 липня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

11 липня Володимир Зеленський присвоїв почесну відзнаку "Місто-рятівник" Перемишлю в Польщі, який прийняв чимало українських біженців з лютого 2022 року. Ця відзнака є виявом подяки та шани волонтерам та владі міста, населенню, яке допомогло нашим громадянам з гуманітарною допомогою, житлом. Про це повідомляють в прес-службі президента України.

Одне з польських міст отримало відзнаку від президента України

Фото ілюстративне / Pixabay

Відповідний указ № 484/2022 вже підписано главою держави.

"Відзнака вшановує безпрецедентну солідарність місцевої влади, жителів та волонтерів Перемишля з українським народом, усебічну масштабну допомогу громадянам України, які вимушено залишили Батьківщину внаслідок збройної агресії рф, а також вагому підтримку України в захисті її незалежності та суверенітету", — йдеться в указі.

Раніше почесне звання отримав польський Жешув за допомогу українцям.

Як писав портал, в Польщі розслідують побиття та пограбування українки посеред вулиці. Відомо, що жінка проживає в цій країні більше шести років. Українка йшла до дитсадка в Бемово, щоб забрати доньку, в неї задзвонив телефон й вона відповіла на дзвінок, коли жінка на вулиці накинулася на неї та била по голові.

Також ми писали, що міністр Польщі запевнив, що Сергія Шкарлета, що держава засуджує агресора та варварство російських військ в Україні, тому розірвала будь-які відносини в сфері освіти та науки з агресором й повідомила про це публічно. Польща більше не має відносин в сфері освіти, науки, дослідництва з Росією. Українські діти біженців зможуть продовжити освіту в польських школах та інших навчальних закладах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини