Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Польщі допоможуть українським школярам та студентам, - Шкарлет
commentss НОВИНИ Всі новини

В Польщі допоможуть українським школярам та студентам, - Шкарлет

Шкарлет звернувся до до Групи супроводу Болонського процесу щодо виключення РФ з інституційних і міжурядових відносин

2 березня 2022, 10:39
Поділіться публікацією:

Сергій Шкарлет повідомив, що розмовляв з міністром освіти і науки Республіки Польща Пшемиславом Чарнеком щодо необхідності припинити відносини з Росією, яка розв'язала війну з Україною.

В Польщі допоможуть українським школярам та студентам, - Шкарлет

Фото ілюстративне / Pixabay

Міністр Польщі запевнив, що його держава засуджує агресора та варварство російських військ в Україні, тому розірвала будь-які відносини  в сфері освіти та науки з агресором й повідомила про це публічно. Польща більше не має відносин в сфері освіти, науки, дослідництва з Росією.

Крім того, польська влада запевнила міністра освіти Шкарлета в тому, що українські діти біженців зможуть продовжити освіту в польських школах та інших навчальних закладах.

Також міністр Польщі отримав прохання Сергія Шкарлета про звернення до ректорів польських вузів, де вчаться українські студенти на контракті щодо відтермінування оплати за навчання та проживання в гуртожитку через те, що їхні батьки залишилися в Україні, на яку пішла війною Росія.

Пшемислав Чарнек запевнив, що звернувся до ректорів стосовно надання такої можливості та абсолютної підтримки українських студентів. Незважаючи не те, що українці навчаються в Польщі, вони продовжують допомагати співвітчизникам.

Також міністр освіти України написав звернення до Групи супроводу Болонського процесу та ключових структур Європейського простору вищої освіти щодо виключення Російської Федерації з інституційних і міжурядових відносин. Оскільки Росія демонструє, що порушує міжнародне право, принципи демократії й верховенства права, на яких побудовано європейський простір вищої освіти.

Підписано наказ, яким внесено зміни до Календарного плану проведення та організації Зовнішнього незалежного оцінювання у 2022 році. Реєстрація учасників ЗНо-2022 буде тривати до 9 квітня.

Як повідомляв портал, через вибух у центрі Харкова горить управління поліції та університет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SerhiyShkarlet
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини