Головна Новини Суспільство події Одіозного "суддю Майдану" Кицюка хочуть призначити суддею довічно
commentss НОВИНИ Всі новини

Одіозного "суддю Майдану" Кицюка хочуть призначити суддею довічно

Під час Революції гідності суддя незаконно притягував до відповідальності активістів Автомайдану

3 грудня 2020, 15:50
Поділіться публікацією:

Суддю Віктора Кицюка рекомендують призначити суддею Печерського райсуду Києва довічно. Таке рішення одноголосно прийняла Вища рада правосуддя. Про це написав адвокат "автомайданівців" Роман Маселко на своїй Facebook-сторінці.

Одіозного "суддю Майдану" Кицюка хочуть призначити суддею довічно

Фото: Liga.net. Одіозного "суддю Майдану" Кицюка хочуть призначити суддею довічно

Раніше під час Революції гідності суддя незаконно притягував до відповідальності активістів Автомайдану та позбавляв їх водійських прав. До того ж у 2017-му році сама ВРП відмовилась призначити Кицюка суддею довічно.

Цього разу члени ВРП не згадали фактів недоброчесності судді, а Олексій Маловацький навіть подякував Кицюку за високу оцінку роботи ВРП. Остаточне рішення про призначення Віктора Кицюка суддею довічно має ухвалити Президент України Володимир Зеленський.

Напередодні Громадська рада доброчесності та 15 громадських організацій виступили з відкритою публічною вимогою не призначати Кицюка довічним суддею. Організації називають суддю символом “кривосуддя”.

Раніше Віктор Кицюк виніс два свідомо неправосудні рішення, за які був позбавлений статусу судді. В листопаді 2020 року Шевченківський суд Києва виправдав його. Суддя Лідія Щебуняєва не знайшла складу злочину в засудженні невинного на підставі рапорту.

Також сайт “Коментарі” повідомляє, що суд виправдав власницю ресторанного бізнесу Наталію Саєнко, яка у 2018 році збила підлітка з велосипедом на пішохідному переході. Суддя вирішив, що Наталя Саєнко не винна в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, бо велосипедист порушив правила дорожнього руху — він повинен був переходити дорогу, перевозячи велосипед в руках, а не переїжджати на ньому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини