Головна Новини Суспільство події Шевченківський райсуд Києва виправдав суддю Майдану Кицюка
commentss НОВИНИ Всі новини

Шевченківський райсуд Києва виправдав суддю Майдану Кицюка

Справа щодо фальсифікації документів Віктором Кицюком розглядається в суді з 2016 року

27 листопада 2020, 16:45
Поділіться публікацією:

Повідомляється, що суддю, який фальсифікував справи проти автомайданівців, виправдили. 

Шевченківський райсуд Києва виправдав суддю Майдану Кицюка

Фото: Бизнес.медиа

Шевченківський районний суд Києва повністю виправдав суддю Майдану Віктора Кицюка. Його звинувачували у незаконному позбавляв водійських прав учасників "Автомайдану" та протестуючих під Межигір’ям у 2014 році. Про це розповів Роман Маселко, адвокат одного із потерпілих від фальсифікацій Кицюка, на своїй сторінці у Facebook. 

Маселко повідомляє, що суддя Лідія Щебуняєва, повністю виправдала підсудного. Правозахисник інформує, що суддя не знайшла складу злочину в засудженні невинного на підставі рапорту. 

"У рапорті немає жодного підпису при відсутності жодного доказу вини та доказах невинуватості водія. Ось таке "правосуддя"", — написав Маселко.

Адвокат зазначає, що прокурор у справі навіть не з’явився на засідання суду. 

Тоді працівники ДАІ склали рапорти на мітингувальників ніби вони не виконали вказівку інспекторів зупинити автівки. Повідомляється, про оформлення таких рапортів за вказівкою певної особи. 

Як заявляє один із водіїв, на момент складення такого рапорту, знаходився вдома. Попри це суддя Кицюк відкинув цю заяву й позбавив водійських прав громадянина Михайла Черкасенка на термін 6 місяців. Пізніше апеляційний суд визнав рішення Кицюка щодо Черкасенка незаконним. Аналогічна справа будувалася та іншому потерпілому Богдану Котику. 

Справа щодо фальсифікації документів Віктором Кицюком розглядається в суді з 2016-го. Судові розгляди, які призначалися що два місяці, останнім часом значно пришвидшився. Засідання щодо справи активізувалися. Відтак за один місяць відбулося 8  судових розглядів кожні 1-5 днів.

Роман Маселко вважає, Кицюку було вигідно отримати вирок саме до 12 грудня, щоб претендувати на компенсацію та роботу судді. Також правозахисник заявив, що суд не опитав основних свідків справи. Мова йде й про працівника ДАІ, який відповідальний за складення рапорту на протестуючих водіїв.

Про Віктора Кицюка відомо те, що він працював суддею у Печерському районному суді Києва у період між 2012 та 2014 років. У 2017-му Кицюка мали звільнити з посади, проте формально він рахується як чинний суддя, який отримує державну оплату. 

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що Венедіктова прозвітувалась про понад 80 справ у суді до сьомої річниці Майдану. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини