Головна Новини Суспільство події Один з українських банків змінює назву: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Один з українських банків змінює назву: яка причина

Фінустанова подала відповідні документи до Нацкомісії

11 липня 2022, 13:55
Поділіться публікацією:

Один з українських банків змінює назву: яка причина

Фото ілюстративне / Pixabay

Український банк Альфа-Банк ухвалив рішення та подав документи до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про зміну назви. Про це пише Forbes.

Фінустанова буде називатися: акціонерне товариство "Сенс Банк", англійською — "Joint Stock Company Sense Bank". Довірена особа, що має право голосу від підсанкційних акціонерів Альфа-Банку — болгарський економіст, виконавчий директор Групи фінансових ринків Лондонської школи економіки та технічний радник Єврокомісії Сімеон Дянков. Іноземця призначив Нацбанк в квітні після введення санкцій проти деяких акціонерів фінустанови.

Дянков наголошував, що український банк не бажає працювати під брендом, що діє на території росії. Назва Сенс не випадкова, а співзвучна з мобільним додатком для інтернет-банкінгу Sense SuperApp.

В активах Альфа-Банку сума депозитів українців становить 48 млрд грн (це приблизно 6% від суми всіх депозитних вкладів в українських банках), а також на його рахунках зберігається 24 млрд грн коштів вітчизняних підприємств. Клієнтами банку є понад два мільйони осіб, 55 тисяч юридичних осіб  та 88 тисяч підприємців. Банк входить до п'ятірки великих банківських установ з 69, які зареєстровані в Україні.

Як писав портал, скільки грошей українці задонатили на ЗСУ з 24 лютого до липня. За останніми підрахунками, загальна сума донатів скоротилася з березня в кілька разів. У березні 2022 на потреби армії було перераховано рекордні 8,3 мільярда гривень.

Також ми писали, що експерти пояснили, чому податкова амністія в Україні виявилася провальною. З 1 вересня 2021 року в Україні стартувала кампанія з одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триває до 1 вересня 2022 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини