Головна Новини Суспільство події Один із союзників Росії попередив Путіна про неприпустимість ядерного удару по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Один із союзників Росії попередив Путіна про неприпустимість ядерного удару по Україні

"Financial Times" зазначає, що Сі Цзіньпін особисто застеріг Путіна від ядерного удару по Україні.

5 липня 2023, 11:15
Поділіться публікацією:

Лідер КНР Сі Цзіньпін застеріг російського диктатора Путіна від застосування ядерної зброї в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це з посиланням на джерела пише "Financial Times".

Один із союзників Росії попередив Путіна про неприпустимість ядерного удару по Україні

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"За словами західних та китайських офіційних осіб, Сі Цзіньпін особисто застеріг Володимира Путіна від застосування ядерної зброї в Україні", — йдеться у матеріалі.

Як повідомляється, особисте послання було зроблено під час державного візиту президента Китаю до Москви у березні.

За словами старшого радника китайського уряду, стримування Путіна від використання такої зброї було центральним елементом кампанії Китаю з відновлення зіпсованих зв'язків з Європою, адже повномасштабне вторгнення Росії в Україну поставило Москву і її союзника Пекін в протиріччя з більшою частиною континенту.

Як повідомляється, колишній урядовець в Китаї також підтвердив, що Сі особисто сказав Путіну не застосовувати ядерну зброю. За даними видання, Путін залишився розчарований після того, як візит Сі не приніс Росії ніяких відчутних результатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чотири тижні тому, 6 червня, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Україна зазнала і ще зазнає колосальних втрат через цей екоцид – далеко не перший, скоєний росіянами на нашій землі. І, на жаль, мабуть, не останнього. Критичною залишається ситуація навколо окупованої Запорізької АЕС, є міни сповільненої дії в інших регіонах материкової України, а також у Криму. Експерти спеціально для видання "Коментарі" проаналізували ситуацію, реакцію на неї, а також спрогнозували подальший розвиток подій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини